Nisa: Tragedia NEVEGHERII

Citeste mai mult: adev.ro/oabr28
Cel mai important verb din Biblie este: A veghea! „Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru diavolul, dă tîrcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită” (1Petru 5:8).
Dezastrul din 14 Iulie de la Nisa, cînd un singur om într-un camion alb a reușit să spulbere 84 de vieții, e abominabil și inimaginabil! Cum a fost posibil ca un singur om, cu un singur camion să pătrundă pe o stradă pietonală și să ucidă cu plăcere cel puțin 84 de turiști, este explicabil doar prin NEVEGHEREA forțelor de ordine franceze.
Autoritățile franceze naive și neveghetoare, au răsuflat ușurate, imaginîndu-și că au scăpat de acte teroriste la campionatul de fotbal, care s-a încheiat cu victoria franței. Însă forțele de securitate franceze au plecat în concediu, imaginîndu-și că și teroriștii au făcut la fel. Ce grav! Ce absurd!
Nevegherea forțelor de siguranță, plătite extrem de bine, i-a lovit tocmai în moalele capului lor, în mîndria lor națională tocmai de ziua independenței,  pentru că au permis unui dement criminal, care credea într-o cauză „dreaptă”, credea că face un gest „nobil”, să producă atîta durere și moarte.
Moartea la Nisa a venit printr-un camion alb!
Mai putem înțelege cum se pot produce acte teroriste de cîte un sinucigas cu rucsacul în spate, dar cu camionul de 16 tone, este inimaginabil! Dar iată că se poate chiar și așa ceva, din lipsa Vegherii!!!! Verbul a veghea este cel mai important din Biblie în aceste vremuri instabile din punct de vedere politic, economic, moral și spiritual.
Dumnezeu ne cere să veghem pentru că nu știm în ce zi va veni Domnul nostru (Matei 24:42-43).
Să veghem în vederea rugăciunii, nu numai să ne rugăm, ci să veghem în vederea rugăciunii.
Să veghem asupra sufletelor noastre să se închine nonstop doar lui Dumnezeu (Deuteronom 4:19).
Să veghem unii asupra altora și să ne îndemnăm la fapte bune, nu rele!!! Vegheați, fiți tari în credință, fi-ți oameni, întăriți-vă” (1 Corinteni 16:13).
SĂ VEGHEM să nu fim luați prin surprindere de forțele răului, care au impresia că luptă în numele binelui lor subiectiv, terorist și criminal.
Ceea ce este cel mai ironic, e faptul că teroriști cauzează teroare cu cele mai bune, corecte și morale … intenții. Ei cred că fac Dreptate, că fac …. bine! Că ne dau o lecție exemplară de dreptate!
În contextul nostru evanghelic însă, să veghem și împotriva terorismului spiritual creștin, produs din interior, tocmai de turbarea „fraților” puși pe fapte mari, care în numele „dreptății” lor religioase criminale, ucid cu Biblia în mînă și cu plăcere, tot ce le iasă în față pentru că nu e conform „normelor” lor!
Ferește-ne Domne și de turbarea unor frați colegi, dar și lideri baptiști teroriști, care Veghează să făcă dreptate prin …. nedreptate, subiectivism, incorectitudine și răzbunare ieftină!!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s