Mai există azi miracole??? Mai avem nevoie de ele?

Mulți se întreabă dacă mai este voia lui Dumnezeu să se mai întîmple și azi miracole.

Cuvîntul lui Dumnezeu declară răspicat că voia Lui este să vindece. Biblia spune că Isus a plătit pentru vindecarea noastră. În Isaia 53:5 ni se spune că prin rănile Lui suntem vindecați. Însă în 1Petru 2:24 ni se spune că prin rănile Lui am fost (deja) vindecați. Faceți diferența??? Isus Hristos estre Același, ieri, azi și în veci. Asta înseamnă că ceea ce Hristos a făcut pentru altcineva, va face și pentru tine, pentru că EL nu este părtinitor. O dacă am crede acest mare Adevăr!

Trebuie însă să învățăm să mărturisim și altora minunile pe care Domnul le-a făcut în viața noastră. Privarea bisericii de un mod de viață lipsit de miracole, înseamnă a-L jefui pe Dumnezeu de slava care I se cuvine.

Rugăciunea mea la ora aceasta pentri biserica „Factorul Plus,” este ca oamenii care vin în mijlocul închinării noastre publice cu Biserica, să fie vindecați fără ca noi să ne rugăm pentru ei. Să fie vindecați de manifestarea Slavei Prezenței Domnului în mijlocul nostru. Și deja a început miracolul!!!! Miercuri o femeie a mărturisit în Biserică despre vindecarea pe care a primit-o după 35 ani de suferință. Slavă Domnului!

Una este să crezi teologic și teoretic că Domnul este în mijlocul nostru. Cu totul altceva este să ne bucurăm de manifestarea prezenței bunătății lui Dumnezeu în mijlocul nostru.

De exemplu, patriarhul Iacov cînd fugea de mînia fratelui său Esau, a adormit și în vis Domnul a venit la el și i-a arătat scara Cerului. Cînd patriarhul s-a trezit și-a adus aminte de visul miraculos și a rostit o propoziție năucitoare și ridicolă: „Domnul este aici și eu n-am știut”. Exact așa se întîmplă și azi prea des cu unii dintre noi, tocmai în biserică; dar noi am învățat formule religioase „evlavioase”, prin care mărturisim că Domnul este cu noi, (dar degeaba), pentru că nu ne mai face nimic și nu se mai întîmplă nimic! Măcar Iacov a mărturisit că n-a știut că Domnul este cu el. Noi însă la nivel declarativ, teologic și teoretic, mărturisim că Domnul este cu noi, dar nu mai avem deloc parte de miracole, ci dimpotrivă! Avem teologie bună, dar nu-L mai prea avem pe Domnul manifestat între noi. „Domnul este cu noi”, dar parcă e Marele Absent dintre noi.

Avem nevoie stringentă să Îl lăsăm pe Domnul Isus să ne schimbe teologia, să ne-o vindece! Să ne pocăim de penibilul cesaționism, care declară sus și tare, că odată cu ultimul apostol, darurile Duhului Sfînt au cam încetat, că minunile au cam încetat, că „Domnul e în concediu nederminat” și ne-a lăsat să ne descurcăm cum putem. Ce erezie ridicolă și limitantă!!!

Trebuie să păstrăm cu orice preț amintirea minunilor înfăptuite de Domnul în trecut, pînă în clipa în care acestea devin lentile care mă ajută să văd circumstanțele actuale, realizînd că Domnul este cu noi și cînd nu face miracolele pe care noi le cerem. Personal cred că fiecare cădere a lui Israel a început în clipa în care a încetat să păzească mărturia prezenței vii a lui Dumnezeu pe care s-o aibă în fața ochilor lor.

Amintirea vie a unui Dumnezeu care invadează imposibilul i-ar fi ținut departe de păcatul idolatriei și de cel al răzvrătirii. Faptul că au eșuat în a păzi vie mărturia prezenței active, manifestate a lui Dumnezeu, a înlăturat standardul mental și spiritual care-i împiedica să ajungă asemenea celorlalte națiuni vecine.

Cînd Domnul nu face miracole după pofta sau nevoia inimii noastre cînd vrem noi, atunci trebuie să ne aducem aminte de minunile pe care le-a făcut în trecut.

Există două pasaje care ne ajută să înțelegem acest aspect important al vieții noastre despre cum să ne comportăm cînd Domnul nu face minuni: Psalmul 77:11 „Dar voi lăuda lucrările Domnului, căci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioară”. Ps 78:11 „Au dat uitării lucrările Lui, minunile Lui pe care li le arătase”.

Însă să nu ne bazăm doar pe minunile trecutului, ci să realizăm că Domnul este Același, ieri, azi și în veci! Trebuie să învățăm să lucrăm cu Domnul și azi, prin Duhul Sfînt!

Interacțiunea conștientă cu un Dumnezeu personal și supranatural, spiritul viu de credință vie în tot ce spune Scriptura, dar și de așteptare a interevenției miraculoase a lui Dumnezeu, aduce omului o schimbare totală la nivelul încrederii sale.

Am sesizat acest fenomen de-a lungul anilor. Oamenii care erau altă dată creștini fricoși, cînd au primit în duhul lor Lucrarea Duhului Sfînt, au devenit ucenici plini de îndrăzneală, după ce au văzut căile minunate ale Domnului, dar doar după ce Duhul le-a vindecat teologia. Creștinii ăștia s-au transformat parcă din membri unui club creștin în soldați pe cîmpul de luptă. Conștientizarea Căilor miraculoase ale lui Dumnezeu, plus credința într-un Dumnezeu contemporan și plin de bunătate, influnețează modul de gîndire și de viață al oamenilor.

Obsedați și ahtiați după minuni, BA! Interesați de minuni: DAA! Bisericile deschise la Lucrarea Duhului Sfînt au numai de cîștigat, cele închise, au numai de pierdut!

Deci, să prețuim amintirea minunilor din trecut, însă să așteptăm miracole și azi și pe urmă să le mărturisim! Domnul este Același! Slavă Lui!

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s