Cui i-a Revelat Isus cele mai profunde Realități cosmice, în premieră!

Unei femei. Ciudat!

Unei femei din sihar, semi păgînă! Neașteptat!

Unei femei … imorale! Divorțată de 5 x!

Deja mă … deranjează, pe mine, dar nu și pe EL! (Ioan 4). Hmm, ce se petrece aici? Ce L-a apucat pe Dl Isus?

Spre surprinderea mea majoră, iar mă uimește Dl Isus, dar mă uimește tot mai … uimitor!

Isus vorbește cu ea, dar cu respect. Oare cînd i-a vorbit ultima dată vreun bărbat cu respect? Cred că inima ei s-a topit de bucurie cînd a realizat că unui Evreu nu-i pasă că ea e samariteancă. Iată un bărbat evreu, primul, care n-a privit-o cu dispreț.

Ne-am fi așteptat ca Isus să le fi revelat aceste intimități cosmice uceniclor Săi! M-aș fi așteptat să fi declarat aceste Realități majore, unor bărbați cu greutate morală, dar Isus din nou ne surprinde! Isus este previzibil de imprevizibil!

Spre deranjul nostru, al majorității covîrșitoare de oameni religioși, Isus tocmai acestei femei ușoare, una care trăia în concubinaj sau cine mai știe cum, una care a avut vreo cinci soți, amanți sau concubini și nici al șaselea nu-i era altceva, tocmai ei, numai ei, Isus îi face două dintre cele mai profunde destăinuri din Scripturi.

Isus e uimitor de Surprinzător, dar cu semnul Plus. EL este Factorul Plus! Ce i-a revelat Isus în secret acestei femei ușoare?

1. Cum este închinarea Adevărată.

2. Identitatea Sa!

Pentru prima dată în Scripturi, Isus îi revelează tocmai acestei femei Secretul veacurilor: Cum este Închinarea reală.

Că e o trăire nonstop, după voia lui Dumnezeu, bazată pe Cuvîntul lui Dumnezeu, plăcută lui Dumnezeu, prin puterea lui Dumnezeu, spre slava Lui! Închinarea autentică e o viață pozitivă trăită prin puterea Duhului Sfînt, dar fără întrerupere! Nu doar două ore în vreo biserică creștină!

Păi de ce nu i-a ales Isus să le facă aceste descoperiri lui Nicodim sau lui Gamaliel, că aștia erau cei mai tari în moralitate. Isus a ales-o pe „doamna” de la fîntîna lui Iacov; și ăla un alt … escroc! Tocmai ei i-a făcut favoarea acelor două revelații majore și tocmai la fîntîna lui Iacov.

Dintre toți oamenii de pe pămînt, Isus alege să-i facă descoperiri cosmice, tocmai unei unei femei … marginalizate, aruncată la coșul de gunoi al societății religioase din acea vreme! Tocmai celei mai „insignifiante și nevrednice” femei din toată regiunea!

Tot spre surprinderea mea, Isus nu-i poruncește acestei femei ușoare nici să se pocăiască sau să își plîngă trecutul, ci îi spune cum este închinarea reală și cum să se închine … și asta o transformă!

Oamenii care au descoperit închinarea autentică, prin revelație divină, sunt transformați la modul autentic. Devin sfinți, dar și plini de bunătate!

Tocmai „curvei” (așa o porecleau), Isus, pentru prima dată, îi mărturisește identitatea SA. Că EL este Mesia, Fiul lui Dumnezeu, Proprietarul Universului, Unsul, Singurul Mîntuitor.

Știți ce și-a uitat femeia după ce L-a întîlnit pe Isus? Găleata de apă.

De ce și-a uitat femeia găleata la fîntînă?

De bucurie și de emoție! A venit probabil cîțiva km pînă la fîntîna lui Iacov, putea să își ia apa, să se ducă în sat și după aceea să-I facă reclamă lui Isus. Cînd însă femeia a înțeles Cine este în fața ei, își uită ulciorul de apă la fîntînă, fuge în sat și devine, prima evanghelistă a lui Isus între samariteni. Tocmai ea!!!!

Nu i-a mai trebuit H2O. Găsise A3V: Apa Vieții!

N-a mai simțit nici rușine și nici oboseală. A fugit înapoi în sat fără să se mai gîndească la kilometri în plus, la apa fizică, la caniculă și mulți au crezut în Isus tocmai din cauza ei.

Isus nu se uită la trecutul tău, ci se uită la onestitatea ta și la setea ta după El; îți vede sinceritatea inimii tale și te tratează cu tot respectul, mai ales atunci cînd te pocăiești.

Isus nu căuta perfecțiunea în viața acestei femei, ci onestitatea.

Cînd Isus i-a spus că a avut cinci soți, femeia a fost șocată. „Văd că ești profet”. Traducere: „E ceva diferit în dreptul tău. Ești altfel! Te superi dacă te întreb ceva?” (Cred că și femeia L-a surprins puțin pe Isus, nu numai invers :))

„Unde este Dumnezeu? Cum să mă închin? Unde?”

Dintre toți samaritenii, tocmai o femeie ușuratică Îl caută pe Dumnezeu! Dintre toate femeile numai asta, de cinci ori divorțată, are un apetit insațiabil după Dumnezeu!

Tipa, din gagică sau din obiect de folos pentru clubul bărbaților, devine misionar-evanghelist și face treaba asta cu brio, fără masterate sau doctorate în teologie! Fără plată!

Sunt sigur că Isus i-a dat Certificat de „prima samariteancă evanghelistă” de success!

Îi face mare plăcere lui Dumnezeu să de-a dea Har și Revelații speciale celor batjocoriți, disprețuiți, celor marginalizați, celor abandonați, celor trădați și celor respinși. Isus e surprinzător!!!! Slavă Lui!

Tare Îl Iubesc pe Dl Isus!!! E … Divin! :):):) Ce bine că nu-I ca … noi!

 

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s