Cultura Supranaturalului!!!

O nouă dimensiune a Pocăinței autentice!

Pocăința completă sau radicală include Cultura Supranaturalului

Noi chiar și pocăința am diluat-o! Cred că L-am uimit și pe bunul Dumnezeu! Am „reușit” chiar și aici, dar tot în defavoarea noastră! Pocăința completă include Cultura Supranaturalului! Cultura miracolelor! În pocăința clasică doar fugim de unele păcate, dar rămînem goi și uscați. Asta e pocăința incompletă. Pocăința completă însă, include frumusețea Supranaturalului, frumusețea prezenței manifestate a Duhului Sfînt la lucru, în noi, cu noi și prin noi! Dacă nu așteptăm și nu cultivăm supranaturalul prin Duhul, cădem într-un ritual religios serios, uscat, amorf și rece. Cultura Supranaturalului înseamnă că așteptăm să se întîmple semne și minuni; că suntem deschiși la tot ce este Isus Hristos! Ne centrăm pe EL și avem totul din plin!

Deși suntem îndreptățiți să afirmăm că Isus nu i-a vindecat pe toți bolnavii din vremea Lui, trebuie totuși să observăm faptul impresionant că EL i-a vindecat pe toți aceia care au venit la EL. Pe toți, fără excepție! E adevărat însă că nu am explicație de ce Domnul azi nu-i vindecă pe toți care vin la EL, dar am ales Cultura Supranaturalului versus Cultura Uscăciunii!

Oamenii au avut diferite măsuri de credință pe care le-au exprimat prin: „dacă poți, dacă vrei, doar să ne atingi, doar să ne lași să ne atingem de Tine” și în sfîrșit prin: „spune doar un Cuvînt” (Marcu 9:22; Marcu 1:40; Matei 9:29; Marcu 6:56; Matei 8:8).

Superb este că Isus a răspuns și la o măsură mai mare de credință și la una mai mică. Pe o scară ce ar măsura credința, cu greu s-ar încadra tatăl care a spus, „dacă poți”, într-unul din versetele biblice. Totuși, ea a fost suficientă pentru a-l aduce încă odată pe Isus Vindecătorul în prim plan! În ciuda acelei credințe „mici” Isus i-a vindecat copilul!

În ultimii 2000 de ani, s-a produs o schimbare majoră în teologie. În vremea umblării lui Isus pe pămînt, toate bolile erau de la diavolul. Astăzi însă, o mare parte dintre creștini îmbrățișează convingerea teologică că Dumnezeu în suveranitatea Sa trimite boala sau o îngăduie, cu scopul de-a ne face mai buni, de-a zidi în noi un character mai bun, de-a ne învăța valoarea suferinței sau de-a ne da o anume lecție spirituală. Etc.

Dar dacă Dumnezeu este Cel ce trimite boala, sau dacă boala e voia Sa, îl mai putem numi pe diavol hoț? Sau, dacă boala e voia lui Dumnezeu, atunci de ce ne mai rugăm să ne vindece? De ce mai mergem la doctor, etc?

Totuși, Faptele Apostolilor 10:38 ne spune foarte clar că „Dumnezeu L-a uns cu Duhul Sfînt pe Isus din Nazaret, care mergea pretutindeni, făcînd bine și vindecîndu-i pe toți cei ce erau asupriți de diavolul, căci Dumnezeu era cu EL”.

Cînd ne rugăm deci pentru vindecare oare înseamnă că ne rugăm împotriva voii lui Dumnezeu? Cei ce cred că Dumnezeu trimite boala, cred implicit că oamenii care se roagă pentru bolnavi sunt înșelați de diavolul sau cel puțin scăpați de sub control.

Pe undeva, în teologia actuală a unora, Dumnezeu a preluat cumva îndatoririle diavolului! Biserica Primară a știut că diavolul a venit să fure, să junghie și să prăpădească, dar unii din biserica din zilele noastre Îl învinuiesc pe Dumnezeu de aceste lucruri. Ciudat și contradictoriu!

Evident acesta este un nonsens total, dar schimbarea aceasta din sînul teologiei a influențat în mare parte Biserica.

De aceea propun să ne pocăim și de acest păcat. Să-l mărturisim și să ne lepădăm de el.

Dacă bunul Dumnezeu trimite boala într-adevăr, atunci noi prin rugăciunea pentru vindecare și prin mersul la doctor, ne interpunem planului Său pentru noi.

Prin mersul la medic, de fapt, toți demonstrăm, fără cuvinte, că voia lui Dumnezeu e vindecarea, nu boala!

Deci, haideți să procedăm și cu păcatul acesta teologic, ca și cu celelalte păcate, anume, să-l mărturisim și să ne pocăim de el. Să ne pocăim înseamnă să ne schimbăm felul de gîndire. Odată ce ne vom pocăi de faptul că ne-am format o teologie greșită, că am crezut despre El greșit și pe deasupra L-am prezentat pe Dumnezeu într-o lumină falsă celorlalți, vom dobîndi o nouă perspectivă asupra realității. Reînnoirea minții prin pocăința produsul Domnului, ne va ajuta în mare măsură să ieșim din groapa necredinței și înșelătoriei.

Nu uitați că vindeccarea nu este doar o lucrare a lui Dumnezeu, ci însăși natura SA. Numele Lui este Iehova Rafa, Dumnezeu care vindecă. (Exodul 15:26). A nega lucrul acesta înseamnă a nega natura lui Dumnezeu, care nu se schimbă niciodată.

Isus a vindecat toate bolile. El a fost o reprezentare exactă a naturii lui Dumnezeu, demonstrîndu-i dragostea și puterea! Dacă avem bani și întoarcem spatele unui nevoiaș care ne cere ajutorul, oameniii sunt îndreptățiți să pună la îndoială umblarea noastră cu Domnul. Dar dacă Duhul lui Hristos Cel înviat locuiește în noi și totuși întoarcem spatele celui bolnav care ne cere ajutorul, nu suntem noi oare la fel de vinovați? Eu cred că da!

Isus și-a început lucrarea cu o Afirmație care trebuie să definească viețile noastre în totalitate. „Pocăiți-vă, pentru că Împărăția lui Dumnezeu este aproape”. Cu alte cuvinte: înnoiți-vă mințile, pentru că am adus lumea Mea cu Mine. Dacă nu vă schimbați perspectiva supra vieții, veți trăi la un pas de toate lucrurile după care tînjiți, dar nu veți gusta niciodată din ele!

Tu ești gata să te pocăiești total și să adopți Cultura Supranaturalului?

Prelucrare ….

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s