Cînd ești dat afară de … „superiori”

Willem își dorea să predice. Pînă la 25 de ani acumulase suficientă experiență de viață ca să își dea seama că este făcut pentru Lucrare. Vindea obiecte de artă, preda gramatică, făcea comerț cu cărți; își putea cîștiga existența, dar pentru el asta nu însemna viață. Viața lui era în biserică. Pasiunea lui era să lucreze cu oamenii. Așa că pasiunea lui l-a dus în zona carboniferă din sudul Belgiei. Acolo, în primăvara lui 1879, acest olandez a început să-i slujească pe minerii cei simpli și harnici din Borinage. După cîteva săptămîni, pasiunea i-a fost testată. Un accident de mină a rănit zeci de mineri. Willem i-a îngrijit pe cei răniți și i-a hrănit pe cei flămînzi; adunînd pînă și praful de cărbune aruncat pentru a asigura combustibil pentru oamenii lui. După ce a fost curățat molozul și morții au fost îngropați, tînărul predicator a cîștigat un loc în inimile lor. Micuța biserică era de acum ticsită cu oameni flămînzi după mesajele lui simple de dragoste. Tînărul Willem făcea ceea ce visase dintotdeuna să facă!!!

Dar …. Dumnezeu…..

Într-o zi a venit în vizită superiorul lui pe care ierarhică. Stilul de viața al lui Willem l-a șocat. Tînărul predicator purta o haină veche de soldat. Pantalonii îi erau croiți din pînză de sac, iar el locuia într-o baracă simplă. Willem împărțise salariul său printre oamenii nevoiași. Fața bisericească nu a fost deloc impresionată. „Arăți mai deplorabil decît oamenii pe care ai venit să îi înveți”, i-a spus.

Willem a întrebat dacă Isus nu ar fi procedat la fel. Fața bisericească mai în vîrstă, nici nu voia să audă de așa ceva. Aceasta nu era o înfățișare adecvată pentru un predicator. L-a dat afară din Lucrare pe Willem. Tînărul a fost devastat. Voia doar să construiască o biserică și să ajute oamenii în nevoile lor. Voia doar să ÎL cinstească pe Dumnezeu! Atît! De ce nu îl lăsa Dumnezeu să facă această Lucrare???

Ce faci tu cu momentele de genul „Dar Dumnezeu….” din viața ta?

Cînd ți se întrerup planurile bune, cum reacționezi?

Willem? Hmm, ce poveste interesantă și fascinantă!

La început Willem a fost ca și mine, dezamăgit, rănit, speriat și mînios.

A mai zăbovit în micul sat, neștiind încotro s-o apuce. Dar într-o după-amiază a observat un miner bătrîn încovoindu-se sub povara unui sac enorm de cărbuni. Sub efectul frapant al momentului, Willem a început să contureze și să creioneze acea siluetă ostenită și împovărată. El nu știa asta, dar tocmai în acel moment, Willem și-a descoperit noua misiune:

Nu veșmînt de preot, ci salopetă de artist.

Nu amvonul unui pastor de țară, ci paleta unui pictor.

Nu slujirea prin cuvinte, ci prin imagine.

Tînărul pe care superiorul l-a dat afară din sistemul clerical, a devenit un artist căruia lumea nu i-a putut rezista: Vincent Willem van Gogh.

Ceea ce uneori liderii (religioși) aruncă la gunoi, Dumnezeu ridică, recuperează și … reprofilează!

Cine știe dacă nu se va petrece tot așa și în cazul tău? În al meu s-a întîmplat ceva asemănător!!!

Dar Dumnezeu …. are planuri mai bune decît oamenii, chiar și cînd ei ne resping și ne fac rău!! Cînd ești dat afară de „superiori”, Mulțumește-i lui Dumnezeu, în ciuda a ceea ce simți! Înseamnă că EL a pregătit o altă Lucrare pentru tine! Vei ajunge celebru! 🙂

Deci cu Încredere și Nădejde în EL și în Căile Sale pînă la capăt!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s