Deciziile ne determină Destinul! 2

2.Influența negativă a celor zece spioni i-a împiedicat pe copiii lui Dumnezeu să beneficieze de ajutorul Său.

Zece bărbați au spus: „E Imposibil”; Zece bărbați fricoși au spus: „Suntem niște realiști, conștienți de starea de fapt pe care am văzut-o cu ochii noștri”.

Zece bărbați au ținut sute de mii de oameni departe de voia cea bună a lui Dumnezeu pentru ei. Pentru copiii lui Israel cei zece spioni au fost niște obstacole mult mai mari, decît cele zece cetăți întărite de dimensiunea Ierihonului, fortificate și cu ziduri insurmontabile.

Dușmanii poporului lui Dumnezeu nu au fost uriașii. Dușmanii poporului lui Dumnezeu au fost de fapt zece „bărbați” care au spus: „Nu putem merge mai departe; nu avem nici o șansă de izbîndă. Sunt prea mari și noi prea mici”.

Ce anume i-a împiedicat pe evrei să ajungă rapid în Canaan? Inima nemiloasă a lui faraon? Marea Roșie? Faptul că nu aveau de-ale gurii în pustie? Rîul Iordan umflat? Zidurile Ierihonului? Nici vorbă! Doar zece bărbați lași și fricoși, dar cu influență, care și-au exercitat influența însă în mod greșit!

Nu e nevoie de mulți oameni pentru a-L limita pe Dumnezeu. Un singur creștin care cedează din cauza fricii, poate aduce nenorocirea într-o biserică. Doi membri slabi din comitet, pot împiedica o lucrare minunată pe care Dumnezeu vrea s-o facă într-o biserică. Zece bărbați pesimiști și lipsiți de îndrăzneală și credință, au adus lacrimi în ochii a sute de mii de oameni și au oprit, pentru mult timp, binecuvîntările lui Dumnezeu! Cei zece însă, aveau cele mai bune intenții! Nu?

Deciziile ne determină Destinul!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s