Surprinzătorul Isus Hristos

 Hristos a Înviat și … înviază. Învierea SA a fost și este șansa mea!!!!!!

Imprevizibilul Isus Hristos! Isus a fost previzibil de imprevizibil.

A refuzat scurtătura spre Glorie, oferită de satan.

A refuzat oferta bogățiilor lumii oferită de satan cu condiția închinării înaintea lui. Domnul nu alege drumul ușor, șmecher, superficial și ieftin, ci pe cel ocolit, cel greu și dureros, nu scurtătura, ci profunzimea și responsabilitatea.

S-a născut într-o iesle, sfidînd așteptările logicii umane.

Toți au așteptat și presupus că un Împărat se naște într-un palat. De aici presupunerea greșită a magilor că Isus s-a născut în palat și la palat s-au și dus să Îl caute și cît dezastru a produs acea presupunere greșită, tocmai pentru că s-au luat după rațiune și au renunțat la Călăuzirea supranaturală prin Stea. Irod a ucis probabil cîteva sute de copii nevinovați, din cauza presupunerilor eronate ale magilor, (a ieșirii lor din voia lui Dumnezeu), dar și a mîndriei și geloziei lui bolnave, sperînd că printre ei se află și Pruncul Isus! A îndoliat cu asasinatele sale o întreagă provincie.

Isus de bună voie a ales Crucea și a refuzat ispita de a coborî de pe Cruce, în felul acela dovedindu-și puterea și impresionîndu-i pe spectatorii gură cască și capriciile lor flămînde după un miracolul care ar fi satisfăcut doar pentru o clipă retina lor avidă după curiozități!

După ce a înviat nu s-a arătat lumii, ci doar ucenicilor, parcă ascunzîndu-și intenționat învierea. De ce? Pentru că creștinismul, mîntuirea, este bazată exclusiv pe credința în Cuvîntul lui Dumnezeu. Mîntuirea noastră nu-i bazată pe miracole, ci pe Cuvîntul lui Dumnezeu. În Luca 16 Domnul Isus spune. „Dacă nu ascultă pe Moise și pe proroci, (Scriptura), nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva dintre cei morți”.

Hristos a Înviat cu Adevărat!!!!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s