Cum să nu mai păcătuiești: Secretul succesului spiritual

Săptămîna Mare: Secretul Victoriei spirituale

 Sunt pastor evanghelic de vreo 34 de ani. Sunt creștin de vreo 48 de ani, prin Har! În toți acești ani, spiritual vorbind, am avut înfrîngeri si victorii. În ultimii ani însă, mă preocupă secretul victoriei spirituale, și cred că l-am găsit! Victoria spirituală constă în secretul asupra păcatului, dar și într-o transformare pozitivă, plăcută lui Dumnezeu.

Să nu cumva să înțelegem că victoria spirituală constă doar în fi moral: a nu te îmbăta, a nu fuma și a nu curvi fizic. Sunt unii creștini care au scăpat de aceste păcate scandaloase, dar au dat în păcatele „respectabile” și subtile ale spiritului, mai periculoase decît păcatele cărnii: mîndrie, invidie, neiubire, neiertare, defăimare, partidele, neînțelegerile, competițiile, nepăsarea spirituală, nefacerea de bine, zgîrcenia, lenea spirituală, spiritul de judecată, călcarea cuvîntului dat, lipsa bucuriei, lipsa plinătății de Duhul, etc. Exact așa erau fariseii!

Cînd discutăm de victoria spirituală, vă vorbesc doar din experiența mea cu Dumnezeu de cîțiva zeci de ani. Deci am puțină practică:) Nu sunt deloc teoretic, ci practic și realist. E posibil!  Sunt la vîrsta la care nu mă mai joc cu vorbele, nici cu viața și nici cu bunul Dumnezeu.

Secretul victoriei spirituale (și nu numai), începe cu o întrebare a lui Isus: „Vrei să te faci sănătos?”  Chiar vrei? Sigur vrei vindecare și victorie spirituală?? Reține amice: Numai cei ce tînjesc după vindecare spirituală o vor și avea. Dar trebuie să fii disperat după ea.

Ca să răspund cît mai clar la această întrebare, iată secretul victoriei spirituale: După umila mea experiență, secretul victoriei spirituale constă în intimitatea cu Domnul Isus. Secretul nu constă în post, nu în rugăciuni, nici chiar în citirea Bibliei, nu constă nici în lupta împotriva păcatului, ci în intimitate cu Domnul Isus. Să nu fiu însă înțeles greșit cumva. E necesar și sănătos să faci toate lucrurile amintite mai sus. Dar Victoria spirituală constă în intimitate cu Domnul. Altfel spus, constă în „îndrăgostirea de Domnul!”

Nu-i deloc de mirare că Sf. Augustin a spus în celebrul său discurs: „Iubește-L pe Dumnezeu din toată inima și pe urmă fă ce vrei”. După ce te-ai îndrăgostit de Dumnezeu din toată inima, îi vei face doar pe plac !!!

Wurbrandt a zis: „Cînd îl iubești pe Dumnezeu, nu mai faci lucrurile interzise de EL”. Asta deja e clar! Oare mai trebuie și alte explicații? Nu prea cred!

Intimitatea cu Domnul produce transformarea după voia Domnului. Fiul cel mare avea proximitate cu Domnul, dar nu avea intimitate cu Domnul și asta l-a făcut rău, sec și rece. O fi fost el moral, dar nu era deloc spiritual. Nu-i suficientă proximitatea cu Domnul, avem nevoie de intimitate cu Domnul.

Marta lucra pentru Domnul, dar nu avea părtășie cu Domnul. Pe cînd Maria și-a ales acel singur lucru care trebuiește și care nu i se va lua. Care? Intimitatea cu Domnul!!

Numai luptăte-te împotriva păcatului, dar fără intimitate cu Domnul, vei ajunge tot înfrînt. Secretul este cunoașterea intimă a lui Dumnezeu. Din acest motiv în Vechiul Testament, mereu, mereu, Dumnezeu ne cere să Îl cunoaștem, dar nu oricum, ci în intimitate.

Intimitatea cu Domnul duce la Adorare, la îndrăgostire, la sfințire, la maturizare! Duce la victorie spirituală completă. Mai modern spus, duce la Succes Spiritual!

În Evrei 12:2 ni se spune foarte clar care este secretul succesului spiritual și moral. „Uitați-vă țintă la .. Isus”. Focusare pe Domnul Isus! Atenție fixată pe Isus. Cînd cunoști bine bancnota autentică, îți vei da seama imediat și de cea falsă.

Intimitatea produce Închinare, iar Închinarea înseamnă și produce: Adorare, Celebrare, Vindecare și Transformare! Se numește Victorie Spirituală!

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s