Unde se pierde sau se cîştigă bătălia

„Israele, dacă te vei întoarce la Mine, zice Domnul…” – Ieremia 4:1

Bătălia se pierde sau se cîştigă mai întîi în locurile tainice ale voinţei noastre, în prezenţa lui Dumnezeu, şi niciodată în văzul lumii. Bătălia se pierde sau se cîștigă în locul în care nu are nimeni acces, decît eu și …. Dumnezeu! Este o chestiune uimitor de intimă. Vă vorbesc din experiență personală!

Duhul lui Dumnezeu mă prinde, prin diferite situații sau evenimente, şi sunt obligat să rămân singur cu Dumnezeu şi să duc lupta înaintea Lui. Exact asta a pățit și patriarhul Iacov! S-a luptat singur cu Dumnezeu și acolo a cîștigat bătălia, chiar dacă a rămas șchiop, marcat, pentru tot restul vieții sale. Era el șchip, dar se întîlnise, în sfîrșit, cu Dumnezeu, la modul intim. Era de acum șchiop și poate și cărunt, era poate de unii disprețuit pentru că era șchiop, dar era transformat, nu doar binecuvîntat! Există o mare diferență între binecuvîntare și transformare! Poți fi binecuvîntat, dar netransformat! Biruise în intimitatea duhului său, tocmai prin faptul că a fost înfrînt de Dumnezeu!!! Înfrîngerea care vine din partea lui Dumnezeu, e cea mai mare victorie! Șchiop, dar victorios! Șchiop, dar transformat! Lovit, dar plutind!

Pînă cînd nu fac acest lucru, sunt învins de fiecare dată. Sunt unele lupte pe care trebuie să le duc singur și de bună voie! Acolo în intimitatea voinței mele, acolo în duhul meu, în centrul decisional, din dragoste pentru Dumnezeu și oameni, acolo se iau deciziile majore. Acolo se pierd sau se cîștigă marile victorii!

Dacă-mi spun: „Voi aştepta pînă ce ajung în împrejurări dificile şi atunci îl voi pune pe Dumnezeu la încercare”, voi constata că nu pot.

Trebuie să rezolv problema dintre mine şi Dumnezeu în locurile ascunse ale duhului meu, acolo unde nu pătrunde nici un străin, şi apoi pot merge înainte cu siguranţa că lupta a fost cîştigată. Dacă pierd acolo, nenorocirea, dezastrul şi tulburarea vor veni tot atît de sigur precum legile lui Dumnezeu.

Motivul pentru care nu cîştig bătălia, este că încerc mai întîi să înving în lumea din afară, nu din interior. Stai singur cu Dumnezeu, luptă înaintea Lui, rezolvă acolo problema o dată pentru totdeauna. Atunci cînd avem de-a face cu alţi oameni, linia de urmat este aceea de a-i împinge spre luarea unei decizii ce ţine de voinţă. Aşa începe predarea înaintea lui Dumnezeu.

Din cînd în cînd, nu prea des, Dumnezeu ne duce la un punct culminant; din acest punct voi merge fie spre o viaţă creştină din ce în ce mai delăsătoare şi nefo­lositoare, fie voi deveni din ce în ce mai înflăcărat pentru gloria lui Dumnezeu –

Însă, tot din experiență personală vă spun: Victoriile spirituale vin doar atunci cînd am decis, tot prin Har, să mă îndrăgostesc de Dumnezeu, nu de … mine sau de păcat! Victoriile spirituale vin din dragoste și prin dragoste de Dumnezeu, nu prin frică de Dumnezeu!Totul prin Har și din Har!!!


Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s