Deși și eu sunt sibian, regret atitudinea dl. Iohannis

În această situație îl susțin pe Tudor Chirilă! Acum nu mai regret deloc că nu l-am votat pe Iohannis!!!

 

Tudor Chirilă, despre declaraţia „heirupistă“ a lui Iohannis: „Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 să nu recunoşti că ANAF a procedat legal 
Tudor Chirilă, despre declaraţia „heirupistă“ a lui Iohannis: „Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 să nu recunoşti că ANAF a procedat legal“

Tudor Chirilă FOTO Mediafax

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a reacţionat dur după declaraţia discutabilă a preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la modul în care ANAF pune în aplicare o sentinţă judecătorească definitivă în cazul posturilor de televiziune ale grupului Intact.

Românii s-au indignat, s-au revoltat şi l-au criticat în termeni duri pe cel pe care l-am ales să ne conducă ţara în noiembrie 2014. Motivul? Această declaraţie: „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă.“
Reacţia preşedintelui este cel puţin surprinzătoare, în condiţiile în care, cu doar câteva ore înaintea sa, premierul Dacian Cioloş a susţinut în plenul Senatului că ANAF n-a făcut altceva decât să pună în aplicare o decizie a Justiţiei.
Amintim că luni, 15 februarie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că sediile televiziunilor Antena 1 şi Antena 3 trebuie eliberate în termen de cinci zile, inspectorii prezentându-le reprezentanţilor televiziunilor notificarea de evacuare pentru a pune în executare sentinţa penală din 2013, potrivit căreia statul a intrat în posesia imobilelor.
Printre cei care au lansat critici vehemente în spaţiul virtual se numără şi Tudor Chirilă. Într-un mesaj publicat pe Facebook, artistul precizează că „trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoşti/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu şi nici licenţa de emisie cu sediul.“
De asemenea, artistul a subliniat că se aşteaptă ca „păpuşile de la televizor să-i sară la beregată“. În ceea ce-l priveşte pe preşedintele României, Chirilă este de părere că „s-a amestecat în bunul mers al instituţiilor statului“, când de fapt ar trebui să-i apere pe oameni.
Redăm mai jos mesajul integral al lui Tudor Chirilă
Presedintele Klaus Iohannis consideră că recuperarea unui prejudiciu prin punerea în aplicare a unei SENTINŢE JUDECĂTOREŞTI DEFINITIVE e o „banală chestiune administrativă“. 
Preşedintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperaţi (de mai bine de un an) banii statului, acţiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF – care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizaţi în diversele dosare de corupţie – face un pas în acastă direcţie, Preşedintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie „suprimată“ de o „banală chestiune adiministrativă“.
Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoşti/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu şi nici licenţa de emisie cu sediul. 
Între paranteze, mă aştept ca după acest comentariu păpuşile de la televizor să-mi sară la beregată (drogat, beţiv, ipocrit, impostor etc.) semn că libertatea de exprimare e mai vie ca oricând.
Revenind, Preşedintele României se amestecă într-un litigiu al unei televiziuni private periclitând şi influenţând acţiunile unei instituţii a statului aflată în subordinea unui guvern pe care pretinde că îl susţine. Cam grav. Pentru că oamenii care l-au făcut pe Iohannis preşedinte au sperat că el va veghea la buna funcţionare a instituţiilor statului.
Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o să facă niciodată o declaraţie de susţinere a CNN în ipoteza în care Ted Turner ar înfunda puşcăria condamnat pentru corupţie. Oare dacă nu mi-aş plăti TVA-ul către ANAF timp de vreo cinci ani şi m-aş afla în faţa unei executări (consecinţă a unei sentinţe judecătoreşti definitive) aş beneficia de susţinerea dumneavoastră pentru această „banală chestiune administrativă“?
Domnul Iohannis a făcut astăzi exact ceea ce i-a reproşat lui Băsescu. Amestecul în bunul mers al instituţiilor statului. Singura diferenţă e tabăra.
Domnule Iohannis, în ţara noastră există păpuşi şi Păpuşari. Mai există şi gloata care iubeşte circul cu păpuşi, dar nu prea e conştientă de Păpuşar. Pentru că una din legile teatrului este că scena trebuie astfel construită încât gloata să nu poată vedea ce se întâmplă în culise. Preşedintele României are obligaţia de a nu fi nici păpuşă, nici Păpuşar. Oricât de bombastic ar suna, el are obligaţia de a fi om. Ca să-i poată apăra pe oameni

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: