Azi nu e ziua iubirii! Cine a fost Valentin?

Poate că unii veți fi surprinși, dar azi e ziua îndrăgostirii, nu doar a iubirii. E ziua celor ce știu să facă diferența între a iubi și a fi îndrăgostit. Ziua iubirii e în fiecare zi!!!!

Între verbul „a iubi” și a fi îndrăgostit, diferența e mare.

Cînd Dl Isus a făcut auditul spiritual al bisericii Sale din Efes, i-a găsit în minus. Erau harnici, cuminței, morali, serioși, chiar prea serioși, dar sufereau ce cel mai mare păcat: își părăsiseră dragostea dintîi. Adică nu mai erau îndrăgostiți!! Doar atît! Dar cît de grav. Cel mai grav!

Creștinii din Efes erau buni la ură. Urau ca Isus, dar nu iubeau ca Isus! Ce trist! Dar mai trist este că fenomenul se repetă și azi pe scară largă, tocmai în Romania, sub ochii noștri, dar nu realizăm!

De exemplu, de Dumnezeu trebuie să fiu îndrăgostit, iar pe dușmanul meu trebuie doar să îl iubesc:). Cu dușmanul, pe care trebuie să îl iubești, nu trebuie să îți petreci concediul, dar cu Dumnezeu de care ești îndrăgostit, îl vei petrece. Sigur, că a fi îndrăgostit include și verbul a iubi, dar e mai mult decît simplul, a iubi! Înseamnă a iubi cu semnul plus!

A fi îndrăgostit de Dumnezeu, înseamnă a iubi cu Semnul Plus! Nu mai poți fără EL! Te jertfești pentru el. Nu Îl poți înșela! Îi faci pe plac! Îl onorezi tot timpul! Iubești ca EL!!! „Cînd Îl iubești pe Dumnezeu, nu poți face lucrurile interzise de EL!” R. Wurmbrandt

Domnilor, mai țineți minte vremea cînd eram îndrăgostiți? Ce furnicături, ce frămîntări, ce sentimente nobile, ce transformare?

La nivel Vertical, vă urez tuturor întoarcere la dragostea dintîi! Iar la nivel orizontal, să iubiți pe toți oamenii, inclusiv …. nevasta …. ta, dar cu semnul plus!!

Cine a fost Valentin?

14 Februarie e o zi celebrată în onoarea Sfîntului Valentin.

Deși nu există foarte multe informații despre Valentin, totuși sunt cîteva. Se pare că a fost un pastor sau episcop, într-o provincie romană din Africa de Nord, prin anul 275. AD

În vremea aceea încă era ilegal să fii creștin și mai ales că conduci o biserică. (Cum în curînd din nou va fi fii illegal să îți manifești credința creștină). Nu numai că pastorul Valentin conducea o biserică creștină, dar performa căsătorii creștine în public, pentru cupluri îndrăgostite, care își doreau binecuvîntarea Bisericii!

În final, Valentin a fost arestat și decapitat din cauza credinței sale creștine și a deciziei sale ferme de a performa căsătorii publice pentru comunitatea creștină.

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s