Slava lui Dumnezeu e Bunătatea lui Dumnezeu!

Exod 33:18-19

Sunt tot mai încîntat de Dumnezeu. Aș vrea să fiu îndrăgostit de EL non stop!!! Doamne ajută-mă!

Cînd Moise a cerut să vadă slava lui Dumnezeu știți ce i-a răspuns Domnul?

„Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumusețea Mea și voi chema Numele Domnului înaintea ta…”

Zilele trecute cînd am înțeles acest adevăr, m-au trecut fiorii. Mai citisem versetele acestea înainte, dar acum am primit … Revelația.

În mod greșit și catastrofal, cînd ne gîndim la slava lui Dumnezeu, unii dintre noi ne imaginăm că Dumnezeu este doar moral, drept și corect, etc.

Dar știți ce ne spune Domnul cu gura Lui, fără predicatori, teologi sau interpretări? Că slava Lui e frumusețea Lui !!!!

Traducerea englezească e parcă și mai specifică, mai caldă, mai aproape de noi și de nevoile noastre: „I will make my goodness pass before you….” Voi face să treacă prin fața ta bunătatea Mea.

Slava lui Dumnezeu e bunătatea lui Dumnezeu. Dumnezeul nostru e plin de slavă. E frumos și plin de bunătate.

Domnul nu-I cum își imaginează unii creștini: drept, aspru, rău, furios și tristoman! E frumos. E bun! Nu se poate abține să nu fie bun! Frumusețea bunătății lui Dumnezeu mi-a atras atenția și m-a atras din nou pre EL!!

Împăratul David era și el uimit de bunătatea lui Dumnezeu, a experimentat-o și acea bunătate o oferea tocmai lui Mefiboșet, nepotul lui Saul. Saul care nu doar îi dorise cîndva moartea, ci l-a urmărit ani de zile pentru a-l ucide!

Nu-i de mirare că ni se spune atît de încîntător și romantic: „Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui”. (Proverbe 19:22). Creștinii care Îl au de Tată pe Dumnezeu sunt fermecători!

Restul sunt răi, corecți, acri și răzbunători! Personal nu mai vreau să am de-a face cu aștia! Că lovesc cu patimă, imaginîndu-și că fac voia lui Dumnezeu! Ce ridicoli sunt! Ce dezinformați și ignoranți sunt în cunoașterea lui Dumnezeu! Ar trebui să se mute în Exod 33! Oamenii lui Dumnezeu nu pot fi răi! Nu știu să fie răi și nu vor să fie răi pentru că ei au natura Tatălui lor Ceresc!

Cîți dintre creștini însă sunt lipsiți de farmec, de bunătate. Au ajuns doar drepți, serioși și corecți. Sau așa li se pare! Sunt o caricatură penibilă a ceea ce este un creștin caracterizat de roadă Duhului Sfînt! Au ajuns ca fratele cel mare, din parabola fiului risipitor. Fratele cel mare era harnic, moral, dar și letal. Era băiat serios, dar al dracului de rău și spurcat la inimă! Era lipsit de bunătate, de milă, de Har. Așa frați să tot … n-ai!!!!

Dacă însă suntem din Dumnezeu, suntem ca EL: Cultivăm frumosul! Cultivăm demnitatea, bunătatea, dragostea, Harul și mila!

Nu te speria de Dumnezeu. E uimitor de Frumos. E plin de Bunătate. Dacă unele biserici sau unii predicatori, pastori etc, ți-au dat alte impresii, ei ți L-au prezentat greșit.

Adevărul e în Exod 33! Crede ce spune Domnul, nu altceva!!! Frumusețea Bunătății lui Dumnezeu este vindecătoare! Noi avem un Dumnezeu frumos și de aceea și nouă ne place frumosul!

Mă tem că dacă un creștin nu are și nu „suferă” de frumusețea bunătății lui Dumnezeu, nu Îl are nici pe EL! Slava lui Dumnezeu e Viață, nu moarte! Cînd, în Noul Testament, Isus și-a arătat slava, El a transformat apa în vin, iar pe nepregătiții ăia, i-a scos din criză, nu i-a băgat în criză! Acesta a fost primul Semn făcut de Isus!

„Cum este EL, așa suntem și noi în lumea asta: astfel se face că dragostea este desăvîrșită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății” 1Ioan 4:17

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s