Piatra de căpătîi a creștinismului ucenicizat!

Piatra de căpătîi a creștinismului authentic care merge mînă în mînă cu ucenicia autentică, este dragostea lacomă după Dumnezeul Scripturii. Să fii mereu îndrăgostit de Dumnezeu!

Mai suntem noi îndrăgostiți de Dumnezeu? Există o întîmplare despre un înțelept bătrîn din India, David, care era cunoscut pentru dragostea sa pentru Dumnezeu.  Mulți oameni au spus că au simțit prezența lui Dumnezeu atunci cînd au fost lîngă David.

Într-o zi, un bărbat tînăr, Josiah, a căutat sfaturile înțeleptului. Josiah l-a întrebat: „Poți să-mi arăți cum să-L cunosc pe Dumnezeu?” „Urmează-mă” a zis mentorul și l-a condus pe tînăr într-un lac a cărui apă îi trecea peste brîu. „Dacă vrei să înveți, trebuie să te botez”. Apoi l-a scufundat pe Josiah sub apă și l-a ținut acolo cu toată puterea sa. Spre surprinderea lui, înțeleptul nu-l mai lăsa să iasă de sub apă. La un moment dat, disperat de acum, pentru că nu mai avea oxygen, a început să lupte din răsputeri pentru a ajunge la suprafață. Fiind cuprins de panică, se lupta pentru a fi eliberat din strînsoarea de moarte a bătrînului, dar fără nici un rezultat. Își vedea moartea cu ochii. Totuși, într-o ultimă zvîcnire de disperare și-a adunat toate puterile, s-a smuls din strînsoarea înțeleptului și a țîșnit la suprafață. După ce luă cu nesaț cîteva guri de aer, Josiah a strigat: „Ai încercat să mă omori!” „Nu” a răspuns înțeleptul, „ci te-am învățat ceva vital. Dacă vrei să fii ucenic al lui Hristos, trebuie să-L dorești atît de tare pe cît ai dorit să primești aer în timp ce te țineam eu sub apă”.

Aceasta este o modalitate destul de brutală de a-i învăța pe oameni cît de disperați trebuie să fim după Dumnezeu și cît de mult să Îl iubim, dacă vrem să fim ucenicii Săi! Acesta este secretul victoriei în viața creștină! Îndrăgostirea de Dumnezeu!!! Foamea disperată după EL!!!

 

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s