Imperiul Roman și Uniunea Europeană

Cred că șeful guvernului olandez are mare dreptate. NU sunt politician, dar personal cred că statele unite ale Europei nu a fost o idee deloc genială!

Mark Rutte: Uniunea Europeană riscă să se prăbuşească la fel ca Imperiul Roman

  

Mark Rutte: Uniunea Europeană riscă să se prăbuşească la fel ca Imperiul Roman

Europa riscă să se prăbuşească la fel ca Imperiul Roman din cauza crizei imigranţilor, a apreciat premierul olandez Mark Rutte, a cărui ţară va prelua pe 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

 În interiorul UE există numeroase disensiuni cu privire la maniera de gestionare a situaţiei create de sutele de mii de sirieni, irakieni şi eritreeni, care fug din cauza sărăciei şi războaielor din ţările lor pentru a veni în Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Prima etapă este de a ne asigura ca frontierele să fie controlate“, a spus Rutte, citat de Financial Times.

„Imperiul Roman ne-a demonstrat acest lucru şi ştim toţi asta – marile imperii se prăbuşesc dacă graniţele lor nu sunt bine protejate“, a explicat el.

Şeful Guvernului olandez s-a adresat unui grup de corespondenţi de presă acreditaţi la Bruxelles, invitaţi la Haga în perspectiva preşedinţiei olandeze a Consiliului UE, din prima jumătate a anului viitor. Olanda a făcut din soluţionarea crizei migranţilor una dintre priorităţile sale în această calitate.

Pe de altă parte, Rutte a adăugat că „nu este sigur“ că un acord între Uniunea Europeană şi Marea Britanie în vederea prevenirii ieşirii acestei ţări din forul comunitar ar putea fi încheiat până la finalul anului.

„Când privesc la ce a propus (premierul britanic) David Cameron, îmi spun că anumite lucruri sunt posibile, dar şi că altele vor fi dificile“, a afirmat Mark Rutte.

Una dintre solicitările Londrei cel mai dificil de acceptat de către Comisia Europeană este suprimarea, în primii patru ani de la sosirea pe teritoriul Marii Britanii, a ajutoarelor sociale pentru migranţii veniţi din alte state membre ale UE, notează Agepres.

 

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: