18 300 de biserici în Romania? Foarte Bine!

Dezastruosul incendiu de la Club Colectiv din București de acum 3 zile, a aprins imaginația unor atei împreună cu cîțiva jurnaliști, care au redirecționat patima și atacul lor înspre Biserica creștină din Romania. Ca și cînd Biserica creștină din RO ar fi de vină și tot ea ar fi putut supraveghea cluburile de noapte sau le-ar fi putut închide sau deschide. Ce patetici și ridicoli sunt.

Am auzit azi la radio o știre „alarmantă”: că în Romania sunt 18000 de biserici și numai 4000 de școli.

Concluzie: Biserica creștină din Romania s-a organizat foarte bine și are interes față de țară și față de sufletele oamenilor, iar statul Român, în frunte cu liderii lui, are grave probleme de eficiență și responsabilitate, față de țară, trăind în indiferență și neglijență

Statul trebuie să învețe încă multe de la biserica creștină din Romania, oricît de imperfectă ar fi ea!

Biserici, școli și spitale în Romania

Numar total de biserici – aproximativ 18.429 Numar total de scoli – 4.022 Numar total de spitale 425, paturi de spital – 128.501

Iată o observație pertinentă și clară, demnă de luat în seamă:

„Un stil de informație defăimătoare și acidă, la care mulți ignoranți „pun botul” a apărut în aceste zile în media românească.

În Romania sunt 18300 de clădiri (biserici): 13500 BOR iar restul celor 11% alte culte, adică vreo 4.800.

Unui preot de țară îi revine o medie de 1000 credincioși, iar celui de la oraș 6000. Unui medic de familie 1000-1500 de pacienti (întîmplător pe lîngă cele 425 de spitale, sunt aproximativ 14000 cabinete-medic de familie (așa că pentru știința celor care nu vor să vadă dincolo de Cernea).

BOR are pe lîngă biserici și mînăstiri aproximativ 2500 așezăminte sociale, 140 de scoli (înființate de biserică și aflate în subordinea statului, și 6 spitale. Mai vorbim de tabere pentru copii (în jur de 180 în toată țara- nu are Ministerul învățămîntului atîtea), în care 20 % participă gratuit, din banii bisericii, iar alți 40% dintre copii gratuit prin finanțare europeană în parteneriat cu World Vision”.

E cazul să amintim tot aici, că și majoritatea bisericilor neoprotestante oferă diferite servicii sociale comunitățiilor în care sunt așezate. Au înfințat și construit, grădinițe, școli, orfelinate, cantine sociale și adăposturi pentru femei cu sarcini nedorite, care sunt alungate de soți, etc, fără nici un ban de la stat.

Nu strică puțină informare corectă, deoarece dezinformarea din unele surse din media actuală, des intoxică, irită, manipulează sau ascunde realitatea.

IMORALII VIN SĂ FACĂ MORALITATE ȘI ATACĂ BISERICA

1. Bisericile și constructia lor, a început cu mult înaintea școlilor, a spitalelor și a orfelinatelor, și pe lîngă Biserici au apărut toate aceste instituții. 2. Pe lîngă partea spirituală, Biserica, are și o activitate socială puternică – pe care ignoranții nu o văd, și aruncă cu pietre, în loc să construiască cu acele pietre, școli și spitale. 3. Multe din aceste Bisericii, fac parte din patrimoniul național și chiar UNESCO – aducînd la bugetul statului o mulțime de bani, mai ales prin turism.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru Biserica creștină din Romania!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s