Scuipat și Miracole

Harul nu este opus efortului, ci este opus meritoriului. Meritoriul este o atitudine. Efortul e o acțiune! Nu poți merita un miracol, dar efortul poate fi parte din ecuație, din miracol.

Poate că va trebui să călătorești 40 de km, din Capernaum în Cana, dar extra efortul tău poate fi catalizatorul unui miracol.

Ești dispus să umpli 6 vase de piatră? Să te scalzi de 7 x în Iordan?

Majoritatea dintre noi Îl urmăm pe Isus pînă la momentul discomfortului, al inconvenientului, nicidecum mai departe de atît!

Suntem dispuși să Îl urmăm pe Isus atît timp cît nu ne deturnează planurile. Însă dorința și voința de a accepta discomfortul și jertfa, l-a definit și l-a făcut celebru pe bunul samaritean. Și în felul acesta el a devenit miracolul altuia!

Majoritatea miracolelor cer efort, ele nu se petrec pe strada principală. Ele se petrec în anonimat, sau pe căile nebătătorite de cei mulți și mari.

Dacă există vreo lecție pe care trebuie s-o învățăm din experiența slujbașul împărătesc, asta este: Dacă vrei să experimentezi un miracol, uneori trebuie să ieși de pe strada principală și să călătorești, să faci un efort de 40 de km pînă la Isus. Isus era în Cana din Galileia!

Nu spun că ar trebui să faci un pelerinaj la locurile sfinte, dar nu aștepta ca miracolul să vină el la tine. Deseori lenea noastră e aceea care ne împiedică să le experimentăm.

Trebuie să mai mergi o milă. Fă orice efort să ajungi cît mai aproape de puterea vindecătoare a lui Isus.

Vă mai amintiți ce a făcut femeia cu hemoragie? S-a strecurat prin mulțime, a fost îmbulzită și poate chiar și lovită de gloată, tocmai pentru a ajunge să poată atinge haina lui Isus.

Tot așa a făcut femeia cu vasul de alabastru cu parfum foarte scuuump. A dat buzna în casa unde era Isus, a stricat petrecerea fariseului, dar a ajuns la Isus și a fost salvată. Același lucru l-au făcut cei 4 prieteni cu amicul lor invalid. L-au ridicat în aer, au făcut o spărtură în tavan și l-au coborît pe om în fața lui Isus.

Uneori Dumnezeu vrea să vadă cît suntem de serioși!

Ești dispus să mergi pe jos de la Capernaum pînă în Cana din Galileia?

Factorul comun care a schimbat viața oamenilor este perseverența în rugăciune. Cei ce primesc răspuns la rugile lor, mărșăluiesc în jurul Ierihonului pînă cînd zidurile se prăbușesc. Ei nu se roagă ca și cînd ar depinde numai de Dumnezeu; ei se roagă ca și cînd rezultatul depinde și de ei.

Oamenii ăștia nu doar gîndesc „măreț”, ei și se roagă „măreț”, adică din greu.

Majoritatea celor ce au primit răspuns la rugăciune, nu l-au primit din prima, ci au continuat să se roage din greu.

Vă mai amintiți de vindecarea orbului cu saliva?

E una dintre cele mai încurajatoare minuni din Evanghelii, pentru că a fost nevoie de 2 încercări. Isus n-a reușit din prima sau mai bine zis, n-a vrut din prima! Chiar și Isus a trebuit să se roage mai mult decît odată.

Prima rugăciune a produs vedere parțială. S-a mai rugat odată și vederea orbului a revenit complet!!!

Cuvîntul operativ aici este „din nou” (Marcu 8:25). Pentru ce trebuie să te rogi din nou? Și din nou și din nou și din nou?

Unele miracole se petrec pe faze, în reprize, chiar și vindecările. Dacă primești vindecare parțială, laudă-L pe Domnul, dar nu te mulțumi doar cu jumătate de miracol.

Continuă să te rogi pentru un miracol întreg! Uneori permitem fricii să ne îndepărteze de miracol deoarece simțim că dacă Dumnezeu nu ne răspunde la rugăciune, e vina noastră. Ăla nu-i eșec, pentru că răspunsul nu depinde de noi. Singurul mod prin care putem eșua e cînd nu insistăm sau nu cerem suficient.

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s