Mesajul cutiei de carton

Patrick Sehl este un specialist al ilustrațiilor vizuale. Dorind să comunice paradoxul lucrării creștine făcute de oameni slabi, dalmațieni și zdrobiți, a luat o cutie de carton și le-a dat-o studenților din universitatea lor, ca s-o „bată”. Studenții au făcut găuri în ea, au lovit-o și au rupt bucăți din ea. Practic era ciuruită! Apoi a pus cutia pe masă în fața tuturor. În cutie se afla o sursă de lumină. A stins lumina din clasă și apoi a aprins lumina din interiorul cutiei. Nu a mai fost nevoie de nici un comentariu! Toți au înțeles.

Deseori, Lumina lui Hristos strălucește cel mai bine prin locurile în care noi suntem zdrobiți, găuriți sau sparți. Da, da, ați citit correct!

Puterea lui Dumnezeu în slăbiciunea noastră

„Căderea ta nu te definște”! Tu ești un om în care locuiește Hristos. Ai fost creat și salvat pentru ca plinătatea lui Dumnezeu să locuiască în tine.

Să-i primim pe toți oamenii care se pocăiesc, precum a fost primit fiul risipitor. Să le restituim dreptul de naștere, sau renaștere, chiar dacă le este greu să-l accepte. Chiar dacă sunt „ciuruiți”. Le transmitem mesajul acesta și celor buni, care vor să trăiască în sfințenie, dar au căzut și nu știu. Celor care se luptă să fie perfecți, (dar cad și ei fără să realizeze), și care trăiesc cu sentimentul înfrîngerii și se urăsc pe ei înșiși pentru eșecurile lor. Mesajul este același pentru toți: ești un om în care locuiește Hristos. Gloria ta nu constă în ceea ce faci, ci în ceea ce ești, în Hristos!

Atît cei răniți și zdrobiți, cît și moraliștii, au nevoie să înțeleagă un paradox profund: puterea lui Dumnezeu se descoperă în slăbiciunile noastre.

Cei căzuți pot crede că nu mai au nimic de oferit, iar legaliștii pot crede că perfecțiunea lor îi face valoroși. Ambele categorii greșesc. Noi facem lucrarea creștină prin slăbiciunea și zdrobirea noastră. Noi îi vindecăm pe alții prin vulnerabilitatea noastră, pentru că tocmai prin ea strălucește mai mult și mai vizibil Hristos. Doar așa le putem oferi ceea ce au ei nevoie.

Întrebarea finală nu este cît de grozav ești, ci este: ÎL iubești pe Hristos pe bune?? Parcă asta a fost întrebarea pe care I-a adresat-o Isus dalmațianului de Petru de 3 x !!! Nu?

În lumea noastră copleșită de singurătate și disperare, nevoia oamenilor de a știi ce este în inima lui Dumnezeu e foarte mare. Ei vor să știe că inima lui Dumnezeu este plină de iertare, de dragoste, de dorința de a face bine și de-ai vindeca.

Nu uita: Într-un anume fel, cutia de carton dacă nu este ciuruită, lumina din interior nu poate să fie văzută și de alții! 🙂

Slăbiciunile noastre îi permit lui Hristos să ne folosească cu putere spre Slava SA!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s