Dumnezeul lui Ghedeon

 Istoria lui Ghedeon este o ilustraţie a felului uimitor și neașteptat în care Dumnezeu privește și lucrează.

Ce m-a impresionat pe mine cel mai tare în istoria lui Ghedeon, nu-i Ghedeon, ci e Dumnezeul lui Ghedeon! Modul în care Domnul vede realitățile; modul în care EL privește, nu la ce sunt în prezent, ci la voi fi în viitor, cînd ascult de EL, asta mă uimește!!!! Faptul că Dumnezeu nu se uită la ce sunt, ci la ceea ce voi fi prin Harul Său, mă copleșește.

Domnul nu arată interes față de persoanele ilustre, faimoase și celebre!

Cînd Domnul îl caută pe Ghedeon, omul nostru era un ratat sărac, speriat și dezorientat! Suferea și de un complex de inferioritate pe deasupra! Avea mari semne de întrebare cu privire la existența lui Dumnezeu! Și totuși, spre el, tocmai la el se duce Îngerul Domnului! Nu erau oare și alții mai buni decît Ghedeon? Sunt convins că da!!!! Îi face plăcere lui Dumnezeu să aleagă lucrurile slabe ale lumi, pe cele disprețuite, ca prin ele să își facă Lucrarea!

Domnul nu arată interes pentru numere mari și statistici impresionante! Armatele numeroase și bisericile mari impresionează ochiul uman, dar nu neapărat și pe al Domnului!

Ghedeon era aproape să înfrunte duşmanul şi avea o armată de 32.000 soldaţi. Dar Domnul i-a spus lui Ghedeon: “Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult . . . cine este fricos şi se teme, să se întoarcă”. Aşadar, Ghedeon a spus cuvintele acestea trupelor sale şi 22.000 de bărbaţi s-au întors. Măcar au fost cinstiți! Apoi Domnul a spus lui Ghedeon din nou: “Poporul încă este prea mult. Îi văd pe aceia dintre voi care nu sunt pregătiţi pentru ceea ce urmează să facă. Nu vei putea niciodată să faci soldaţi din ei.”

Presupun că sunt puţini predicatori printre noi, pe suprafaţa pământului, care ar fi respins pe aceşti 22.000, dar Dumnezeu punea accentul PE CALITATE, pe cei care urmau să coopereze în împlinirea voii Sale.

Apoi Ghedeon a dus 10.000 de oameni la rîu şi i-a testat după cum l-a direcţionat Dumnezeu, iar după această selecţie, Ghedeon avea o armată de 300 de bărbaţi. Dumnezeu îi caută pe aceia care VOR ca vieţile lor să fie modelate potrivit cu harul şi cu dragostea Sa. El dă deoparte pe aceia care nu pot vedea scopul şi planul lui Dumnezeu pentru binecuvântarea altora, nu numai a lor.

Domnul arată interes față de o minoritate, gata să Îl urmeze și să Îl asculte pe omul Său, în orice situație. Îi face mare plăcere Domnului să cîștige mari bătălii printr-o minoritate, nu printr-o majoritate; printr-un mic număr, nu prin unul mare, tocmai ca să nu ni se urce la cap.

Oamenii pe care Domnul îi folosește să cîștige mari victorii, sunt oamenii duhovnicești, gata să riște de dragul Domnului, încrezîndu-se în strategiile divine, nu în cele umane. Ceea ce Ghedeon le-a cerut părea nebunie și sortit eșecului! Nouă ne plac numerele mari, lui Dumnezeu pe cele mici. Turma mică a lui Hristos, este cea în care Domnul își găsește plăcerea! Turma lui Hristos este și azi Minoritatea care se încrede în Dumnezeu total, nu în sisteme piramidale umane.

Am luat-o din nou de la capăt! Fac parte dintr-o turmă mică și disprețuită, dar este a lui Hristos! Sunt liniștit! EL ne-a vorbit și ne-a răspuns rugăciunilor în mod supranatural! Am pace! Pacea cu Dumnezeu și pacea lui Dumnezeu! Factorul Plus este de partea noastră!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s