Miracole fără miracole

Miracole fără miracole, fără senzații? Există așa ceva?

Există în Scripturi cîteva pasaje de o profunzime uluitoare. Pasaje care nu atrag neapărat atenția, dar care conțin miracole care nu se observă la prima citire. De ce au crezut samaritenii în IH? Au auzit mai întîi mărturia femeii, dar imediat după aceea L-au întîlnit / auzit și pe Isus în direct.

De ce a crezut slujbașul împărătesc? L-a văzut pe IH făcând miracole și parcă e natural să crezi! Și unii și alții au avut parte de miracole, semne și minuni, petrecute în fața ochilor lor. Unii oameni și atunci, dar și acum, au nevoie de minuni ca să creadă. Există totuși aici o singură problemă: Dar dacă Domnul nu întotdeauna face minuni?

Există o altă categorie de oameni însă pe paginile Scripturii care au crezut în EL, fără ca EL să facă semne și minuni. Tîlharul de pe cruce, n-a avut parte de minuni. Isus n-a coborît de pe Cruce! Sutașul care a asistat și condus execuția lui Isus, n-a avut parte de minuni, și totuși a crezut în ISUS. Famenul etiopian la fel! Ei n-au avut parte de  ceea ce noi numim azi minuni! Totuși, unii ca să creadă au nevoie de minuni, alții au nevoie doar de Cuvîntul lui Dumnezeu.

Noi însă trebuie să fim pregătiți și pentru una și pentru cealaltă. Însă să crezi în Isus fără miracole, parcă este un mai mare Miracol.

Noi însă, pe Calea lui Isus, nu depindem de miracole, ci de Cuvîntul lui Dumnezeu. Noi nu credem în Dumnezeu neapărat pentru că EL a făcut miracole fizice, ci credem pentru că ne-a dat Cuvîntul lui Său! Noi nu depindem de minuni, ci de Cuvînt. Minunile sunt și ele necesare, dar poate doar ca și întărire a credinței, ca dovadă a prezenței Sale! Noi nu ne bazăm credința pe minuni, ci pe Cuvînt!

Noi nu credem pentru că avem parte de minuni, ci credem pentru că avem parte de Har și de Cuvînt! Noi nu credem din cauza minunilor, ci din cauza Cuvîntului, a Revelației! Sunt bune minunile, dar cel mai bun e Cuvîntul, chiar și fără minuni!

Nu depindem de ce simțim, ci de ce este scris în Cuvînt. Cea mai mare minune e că ai primit Revelația, că Domnul ți-a vorbit tocmai ție, că tu poți crede și încrede în EL, că vrei să asculți de Domnul!! Asta, DA, minune!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s