Știați că Harul e …. Multiplu?

Prea puțini dintre noi știm că Isus n-a adus doar Har, ci Har după Har. „Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har” (Ioan 1:16). Asta este șansa noastră, singura noastră șansă: „Har după Har”!

Dacă Isus nu s-ar fi gîndit de „două ori”, adică, dacă ne-ar fi adus doar har, și nu „har după har”, toți am fi încurcat-o! Să nu uităm asta niciodată! Tocmai pentru că Domnul știe natura noastră recidivistă, ne dă „har dup har”.

Harul lui Dumnezeu față de noi e multiplu. De asemenea Dumnezeu avem nevoie, că altfel nici unul dintre noi, oricît de morali și evlavioși ne credem, nu „pupăm” Cerul!

Pavel era gata să rămînă fără superlative atunci cînd a descris Harul. Omul era îndrăgostit de har, frapat de el.

Harul nu e static. Petru ne spune o chestiune tare curioasă și pozitivă: „Ci creșteți în harul și în cunoașterea Domnului și Mîntuitorului nostru Isus Hristos” 2Petru 3:18

E foarte important să înțelegem că harul care ne mîntuiește nu este static. Harul nu ne mîntuiește doar pentru a ajunge în Cer, ci ne și echipează să ducem o viață de creștere spirituală aici jos pe pămînt. Harul ne frămîntă și ne modelează după Chipul lui Isus, ca să devenim ca și EL.

Harul e riscant. Riscul harului constă în faptul că unii dintre noi îl vom abuza, profitînd de bunătatea lui Dumnezeu. Dar în ciuda acestui fapt, Dumnezeu și-a asumat acest risc, de cînd l-a creat pe om. Harul Său este așa de măreț încît Domnul ni-l dă cu extravaganță regală, răbdînd durerea faptului că îl abuzăm deseori. Dumnezeu și-a asumat riscul de-a ne salva gratuit, chiar dacă noi deseori uităm cît a costat salvarea noastră. Unii creștini, nedorind să accepte riscul Harului, au adoptat o teologie care include faptele bune ca parte a mesajului evangheliei. Dar Harul implică „riscul” că putem fi justificați înaintea lui Dumnezeu și acceptați de EL numai pe baza a ceea ce a făcut Hristos, nu pe baza a ceea ce putem face noi.

Știți cum putem știi că harul poate veni doar de la Domnul? Dacă noi am da ceva foarte prețios oamenilor și ei ar începe să abuzeze de acel cadou, sau ar uita de el, nu l-am mai da. L-am opri! L-am retrage și am spune: „Gata, atît, pînă aici. S-a terminat cu darurile.” Dar ce bine că Dumnezeu nu procedează așa!

Harul ne-a mîntuit și tot Harul ne ține mîntuiți, nu faptele noastre bune.

Știați că la Revenirea Sa, Isus va aduce cu Sine iarăși …. Har? „… puneți-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos. (1Petru 1:13). Dacă Domnul nu va aduce cu Sine din nou har, nici unul nu vom avea parte de Cerul Său.

Bazează-ți salvarea numai și numai pe Harul Său, sub nici o formă pe tine și pe performanțele tale morale!

Fraților, să nu oprim creșterea noastră în har și creșterea lui în noi. Isus Hristos nu mai moare, dar harul poate fi oprit și transformat în sabie și în nenorocire, atunci cînd frații sunt loviți de furie și turbare.

Deși eu am făcut multe păcate, dorm liniștit, pentru că am primit Har după Har! Vorba lui CH Spurgeon: „În lumea lui Dumnezeu totul este prinHar”! Ca să nu ni se urce nici unuia dintre noi cumva la cap, că suntem grozavi! Apropo, sper că știți ce înseamnă…  HAR !!!

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s