Adamah și Haiim

Geneza 2:7

Am citit un comentariu interesant făcut de un evreu între evrei, care mi-a atras atenția la modul profund și acum îl dezvolt puțin.

Omul nu este făcut simplu și la întîmplare. Nu este făcut dintr-un pământ de calitate mediocră. Omul a fost făcut din „adamah.” Termenul ebraic folosit, „adamah”, înseamnă „sol exceptional de bun.” Solul paradisului este numit tot adamah în Geneza 2:9. Există și alte tipuri de sol, de pământ. Există pămînt și de calitate inferioară: deșertic sau pietros. Dar Dumnezeu pentru a-l crea pe om, a folosit cea mai superioară calitate de pămînt, cel în care creșteau pomii din paradis, chiar și pomul vieții. Potențialul omului deci este uriaș. Oamenii de știință știu că suntem formați dintr-o argilă specială!

Apoi Domnul i-a suflat în nări „suflare de viață”. Ceea ce mi se pare și mai de sugestiv este că ebraica nu are singular pentru cuvîntul viață. Pentru viață evreii foloseau termenul „haiim” care este plural: vieți. Nu poți să scrii un eseu în favoarea ateismului în limba ebraică și să spui că omul are o singură viață, pentru simplu motiv că nu găsești în ebraică singular pentru cuvîntul viață. Dumnezeu a dat omului vieți: viață biologică, dar și viață spirituală. Dumnezeu i-a dat omului vieți: Viață în lumea de acum, dar și în lumea viitoare, viață după această viață. În alte cuvinte, omul are și temporaritate, dar și eternitate.

Deși, în destule cazuri, alții hotărăsc unde îți petreci temporaritatea, tu, doar tu, hotărăști unde îți vei petrece …. eternitatea și cu cine!! Aici nu mai poate interveni nimeni din afară. Totul depinde de relația pe care o ai acum cu Isus Hristos! Doar Isus dă Viață Veșnică!

Fii deștept! Treci de partea lui Hristos, Acum! Merită!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s