E timpul să mergi mai departe

Exod 15:4
Timp de 400 ani faraon a robit poporul Israel. Apoi, chiar cînd au crezut că au scăpat, s-au trezit din nou cu el la Marea Roșie. Și atunci a fost momentul în care a intervenit Dumnezeu facîndu-i să cînte: „EL a aruncat în mare carele lui Faraon și oastea lui …”.

Dumnezeu vrea să facă la fel și pentru tine. Indiferent ce s-a întîmplat, El te poate scoate învingător și-ți poate da o cîntare nouă. Se va întîmpla repede sau ușor? Nu știu exact, dar ce totuși știu cu exactitate însă, este că vom scăpa în moduri diferite și în ritmuri diferite, prin Harul lui Dumnezeu.

Cum au trecut evreii Marea Roșie? Pășind! Dar cînd au ajuns pe partea cealaltă, acea masă de apă a devenit un hotar despărțitor între trecutul și viitorul lor. Dar pentru a scăpa de trecutul tău, trebuie să ierți. Să îi ierți pe alții, dar și pe tine, pînă cînd trecutul tău își va pierde puterea de stăpînire asupra ta. Trebuie să te ridici și să declari prin credință că puterea pe care acele vechi probleme o aveau asupra ta este zdrobită. Isus a promis că atunci cînd Cuvîntul Lui despre acea problemă devine și cuvîntul tău, circumstanțele tale vor începe să se schimbe (Marcu 11:23-26). Fă Cuvîntul Lui să fie și cuvîntul tău! Însă aveți grijă căci trecutul va încerca să schimbe deciziile luate doar să vadă dacă sunteți gata să mergeți mai departe.

Pavel spunea: „Tot așa și voi înșivă socotiți-vă morți față de păcat și vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos Domnul nostru” (Romani 6:11). Dar moartea singură nu pune capăt, ai nevoie și de o înmormîntare. Așa că stabilește-ți momentul, locul și un epitaf care spune: „trecutul meu se termină exact aici!” Spune-i lui faraon: „oștile tale nu mă vor mai răni” și mergi mai departe! Se poate! Amiiin!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s