Specializat în Goliat sau în Dumnezeu ???

În USA moneda tării e dolarul și cumpărăturile se fac în dolari; în Europa ele se fac în euro! Dar în Împărăția lui Dumnezeu, credința este ”Moneda Țării”. De credință avem nevoie pentru a face „afaceri” cu Dumnezeu! Însă credința crește doar dacă o hrănești cu Cuvîntul lui Dumnezeu.
Întărește-ți credința prin Scriptură. Dă-I în continuare slavă lui Dumnezeu pentru ceea ce ți-a promis. Stai neclintit! Această credință Îl onorează pe Dumnezeu, dar și Dumnezeu onorează această credință!

Deci David vede uriașul, numai că pe Dumnezeu Îl vede și mai uriaș!
Evreii din valea terebinților s-au specializat în Goliat! David însă se specializează în Dumnezeu! Ce diferență!
Urmărește cu atenție strigătul de luptă a lui David: „Tu vii împotriva mea cu …… iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului Oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirilor lui Israel” 1Sam17:45

Observă cu toată atenția pluralul folosit de David: „oștirile lui Israel”. Oștiri?

Observatorul obișnuit vede doar o oștire a lui Israel. Însă nu și David. El îi vede și pe Aliați în ziua lansării atacului: plutoane întregi de îngeri și batalioane de sfinți. David vede oștirile lui Dumnezeu și pentru că le vede, David se grăbește, aleargă spre oștirea dușmană pentru a-l întîmpina pe uriaș.
Frații lui David își pun mîinile la ochi, atît de teamă, cît și de jenă. Împăratul Saul oftează și a milă și a emoție, în timp ce tînărul evreu se grăbește spre o moarte sigură. Goliat își dă capul pe spate de de rîs și zeflemea, numai bine cît să i se miște coiful și să își expună vreo doi centimetri pătrați din frunte. David fixează ținta și profită de moment. Vîjîitul elasticului praștiei este singurul sunet care se aude în vale. Piatra zboară prin aer și cu o precizie uimitoare se înfige în craniul lui Goliat care uimit se prăbușește la pămînt. David aleargă din nou și smulge imensa sabie a lui Goliat din teacă, face chebab din filistean și îi taie capul. Din gîtul uriașului țîșnește singe și … uimire!

Fă și tu ca David. Cînd a fost ultima oare cînd ai alergat spre provocareata? Noi avem tendința de-a ne retrage, de-a ne ascunde în muncă, într-un club de noapte sau într-un pat cu o iubire interzisă. Timp de cîteva minute, zile sau luni ne simțim în siguranță, însă cînd munca se termină, efectul băuturii trece iar iubitul pleacă, îl auzim din nou pe Goliat. Tunător, zeflemitor și amenințător!
Încearcă o metodă diferită, metoda David! Năvălește asupra uriașului tău cu un suflet saturat de Dumnezeu. „Uriaș al divorțului, al depresiei, al urii, al păcatului, al acoolului, al abuzului al nesiguranței, nu ai ce căuta în casa mea. Și dacă mă hărțuiești o viață întreagă tot nu mă vei învinge. Te vei prăbușii!” I-al model pe David! Dumnezeu l-a numit „om după inima Mea”. Domnul nu i-a mai spus nimănui așa. Nici lui Avraam, nici lui Moise și nici lui Iosif etc. Pe Pavel l-a numit apostol; pe Ioan preaiubit, pe Avraam prieten, însă nici unul dintre ei nu a fost numit, om după inima lui Dumnezeu!

Oare ce a văzut Dumnezeu în David? Tipul ăsta a falimentat la fel de mult cît a avut success. S-a împiedicat la fel de mult pe cît a cucerit! L-a intimidat pe Goliat, dar i-a făcut ochi dulci Bat-Șebei. A fost în stare să conducă cu success armate, dar n-a fost în stare să își strunească familia. David cel furios. David cel înlăcrimat! Setos de sînge, dar flămînd după Dumnezeu! Iubitor de femei, dar mai mult iubitor de Dumnezeu! Opt soții, un singur Dumnezeu!

Om după inima lui Dumnezeu? Serios? Faptul însă că Dumnezeu l-a privit astfel ne dă speranță tuturor! Viața lui David nu are prea multe de oferit credinciosului nepătat. Pentru sufletele de nota 10 istoria lui David este descurajatoare. Celorlalți dintre noi, ni se pare liniștitoare și încurajatoare.
În momentele bune ale lui David, nimeni nu era ca el. În momentele lui proaste bine că nimeni nu mai era ca el. Inima pe care o iubea Dumnezeu, era una pestriță, de dalmațian. Asta să nu vă mire, ci să vă încurajeze!
Dar avem nevoie de istoria lui David.
Uriașii pîndesc în preajma noastră: Respingere. Eșec. Cădere. Răzbunare. Remușcare. Luptele noastre sună ca un itinerar al unui boxer profesionist!

Uriașii există! E o realitate care nu ne prea place … deloc. Trebuie să-i înfruntăm. Totuși, nu trebuie să-i înfruntăm singuri. Satură-ți mintea cu Dumnezeu! Îndreaptă-ți atenția în primul rînd spre Dumnezeu! În momentele cînd David făcea acest lucru, se prăbușeau uriașii. În zilele cînd nu o făcea se prăbușea David!
Testează această teorie cu o Biblie deschisă. Citește 1Sam 17, 24 și 26 și enumeră toate observațiile pe care le-a făcut David în privința lui Goliat și a lui Saul. Să ne oprim doar la două. O afirmație făcută înaintea lui Saul despre Goliat (v.36) și una spusă direct în fața lui Goliat (v.26). David nu întreabă despre îndemînarea lui Goliat, despre vîrsta, poziția socială sau coeficientul lui de inteligență. Nu întreabă nimic despre greutatea suliței, despre dimensiunea sau semnificația craniului cu cele două oase încrucișate, tatuate pe bicepsul uriașului. David se gîndește însă mult la Dumnezeu.

Citește din nou cuvintele lui David, de data asta subliniind referirile la Domnul său. „Oștirea Dumnezeului celui Viu” (v,26). Oștirea Dumnezeului celui Viu (v.36). Domnul oștirilor, Domnul oștirilor lui Israel (v.45). Domnul te va da în mîinile mele … și tot pămîntul va știi că Israel are un Dumnezeu” (v.46-47).
Am numărat circa nouă referiri. Gîndurile referitoare la Dumnezeu depășesc la număr gîndurile referitoare la Goliat cu nouă la doi. Cum se compară această proporție cu cea din cazul tău? Meditezi tu la Harul lui Dumnezeu de patru ori mai mult decît meditezi la vinovăția și eșecul tău? Îți este lista binecuvîntărilor de patru ori mai lungă decît lista reclamațiilor și nemulțumirilor? Îți este fișierul mental al speranței de patru ori mai mai gros decît fișierul mental la fricii? Este oare de patru ori mai mare probabilitatea ca tu să descrii puterea lui Dumnezeu decît să te te îngrijorezi cu privire la viitor?

Unii remarcă absența minunilor din istoria lui David. Nici o despărțire a mării roșii, nici un car de foc și nici un Lazăr înviat. El e luptat în toate momentele cheie din viața lui. Nicio minune. Însă există totuși una! David este minunea. O minune a lui Dumnezeu, ambulantă, neșlefuită, dar care evidențiază următorul adevăr: Concentrează-te asupra uriașilor și te vei împiedica. Concentrează-te asupra lui Dumnezeu și ei vor cădea.
Același Dumnezeu care a făcut o minune din David, așteaptă să facă o minune și din tine. Se poate! Amin! 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s