Perseverența Spirituală

„Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală ” Galateni 6:9

Perseverență înseamnă să reușești fiindcă ești hotărît să o faci, dar nu neapărat că ai dreptul sau că e ușor. Învingătorii nu stau în fotoliu așteptînd să aibă succes pentru că ei cred că lumea le este datoare.
Dacă ești înțelept îi vei cere lui Dumnezeu călăuzire, putere, te vei baza pe Cuvîntul care ți s-a dat deja și vei refuza să renunți atunci cînd e cel mai greu.

Trebuie ca unii dintre noi să adoptăm atitudinea celui care a spus: „Suntem hotărîți să cîștigăm. Ne vom lupta cu ei pînă cînd iadul va îngheța, iar dacă va fi nevoie, ne vom lupta cu ei și pe gheață”. Ce mi-a plăcut declarația asta!
Pentru a avea succes trebuie să tragi din greu! 2Cor 11:23-28.

@@@ Se spune despre Columb că s-a confruntat cu dificultăți incredibile în timp ce naviga spre vest în căutarea unui coridor navigabil spre Asia. S-a confruntat cu furtuni, a experimentat foamea, privarea și descurajarea extremă. Echipajele celor 3 corăbii ale sale erau la un pas de revoltă.
Dar relatarea din jurnalul său personal despre călătorie spune același lucru din nou și din nou: „Astăzi navigăm în continuare”. Iar perseverența sa a meritat! El nu a descoperit o rută rapidă către Indiile bogate în mirodenii, dar a descoperit continente noi. Cheia succesului biblic este alergarea cu stăruință în fiecare zi. Evrei 12:1-12

@@@ De asemenea se spune că cererea lui Walt Disney de a obține un împrumut a fost respinsă de 301 bănci, înainte să i se spună da! Dar fiindcă a refuzat să renunțe, a construit cel mai celebru parc de distracții din lume.

Ține minte 4 principii:
1.Ai nevoie de perseverență pentru a cîștiga premiul.
@@@ La o conferință despre vînzări managerul a spus celor 2000 persoane angajate la firma sa: „Au renunțat vreodată frații Wright?” (Frații Wright (USA) au fost pioneri inventatori în aviație). „Nu”, au răspuns ei.
A renunțat vreodată Charles Lindburg? (Pilot care a traversat prima dată oceanul într-un avion) „Nu”!
A renunțat vreodată Tomas Mckester? A urmat o liniște prelungită și plină de nedumerire. Apoi unul din angajați a strigat: „Tomas Mckester? N-a auzit nimeni de el domnule”. Managerul e replicat: „Normal că n-a auzit nimeni de el, pentru că Mckester e renunțat”.
Cei care renunță nu cîștigă niciodată, iar cei care cîștigă nu renunță niciodată.

2.Perseverența transformă necazul în înaintare!
Pavel scrie în Filipeni 1:12 „Vreau să știți fraților că …
Pavel cînd a fost greu n-a renunțat! El s-a ridicat! Cum? A găsit folosul personal care vine din fiecare încercare.

3.Perseverența înseamnă să te oprești nu pentru că ai obosit, ci pentru că ți-ai împlinit slujba.
@@@Diplomatul Robert Strauss a spus: „Succesul e ca și cum te-ai lupta cu o gorilă de o tonă. Nu renunți cînd ai obosit, ci renunți cînd gorila a obosit”.
Cînd ești în formă și odihnit, îți îndeplinești sarcina plin de vigoare. Dar cînd obosești ai nevoie de perseverență. Din acest motiv Pavel a scris „să nu obosim în facerea binelui ….”.
-Oboseala și descurajarea nu sunt motive să renunți, ci doar să te apropii de Dumnezeu și mai mult, să crezi că dacă Domnul a zis că se poate, exact așa este, și să mergi înainte!

4.Perseverența nu cere mai mult decît avem, ci tot ce avem.
Perseverența cere mult, dar iată vestea cea foarte bună: tot ceea ce dai este o investiție în …tine însuți sau în alții! De fiecare dată cînd faci ceea ce trebuie: Îl cauți pe Dumnezeu, te străduiești, îi tratezi pe alții cu respect, înveți și crești – investești în tine însuți.
Dar pentru a face asta e nevoie de perseverență. Visele devin realitate doar cînd le suntem dedicați pînă la sfîrșit.

Perseverența e o trăsătură care se poate cultiva progresiv și cu răbdare.
Dar iată cîțiva dușmani ai perseverenței.

1.Renunțarea.
@@@Unui băiețel i s-a promis o înghețată dacă este cuminte cît timp îl însoțește pe bunicul său prin oraș. Cu cît stăteau mai mult, cu atît i se părea mai greu băiatului să fie cuminte.
„Cît mai durează”?
„Nu foarte mult, mai avem o ultimă oprire”.
„Nu știu dacă reușesc bunicule. Pot să fiu cuminte, dar nu pot să fiu suficient de cuminte destul de mult timp”. Dacă am fi copii, am scăpa cu atîta, dar nu și dacă suntem majori, și cu siguranță nu, dacă ne așteptăm să izbutim în ceea ce ne-a chemat Domnul să facem.

2.Ideea greșită că viața trebuie să fie ușoară. Pavel i-a spus lui Timotei: 2Tim 2:3
„Suferă împreună cu mine, că un bun ostaș a lui Hristos”.
Dacă ai așteptări corecte deja ai și cîștigat jumătate din luptă. Psihologul John Norcross a descoperit marea trăsătură care îi diferențiază pe cei ce își ating scopurile de cei ce nu le ating: așteptarea! Ambele tipuri de oameni experimentează aceeași cantitate de eșec în prima lună, în care luptă pentru scopurile lor. Membri grupului care au succes nu se așteaptă să aibă succes imediat; ei își privesc eșecurile ca pe un motiv de a se rededica și a-și îndrepta din nou atenția asupra scopurilor lor cu multă hotărîre. Norcross spune: „Cei care au parte de eșec spun că o repetare a eșecului este dovada că nu sunt în stare să reușească. Ei sunt cei care au o concepție greșită și anume: că viața trebuie să fie ușoară”.
Biblia nu ne spune că viața e ușoară, ci dimpotrivă, că este dificilă deseori, dar că trebuie să perseverăm pînă la capăt!

În concluzie: „noi numim fericiți pe cei ce au răbdat” Iacov 5:11

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s