Cea mai mare tragedie a Bisericii moderne

Știți de ce unele biserici mor? Pentru că ucenicizarea e pe moarte și nu vorbesc aici hiperbolic.

Ceea ce mi se pare foarte curios dar și interesant, este că Domnul Isus nu ne-a trimis să evanghelizăm, ci să facem ucenici.
Dar aici trebuie să fac o clarificare foarte importantă: Ucenicizarea implică și include evanghelizarea, sub nici o formă NU o exclude! Ucenicizarea este un termen inclusiv (all inclusive), adică implică nu doar studii biblice (capul tobă de cunoștință), nu doar creștere spirituală și rugăciune, ci include în mod obligatoriu și evanghelizarea, dar prin ucenicizare.

Nu sunt deloc de accord cu grupurile de rugăciune care au doar circuit închis. Ele pot deveni periculoase. Un grup de rugăciune, care nu crește cu membri noi prin atragerea și participarea și a celor nemîntuiți, e un grup steril, deși la prima vedere pare foarte evlavios. Dacă grupul de rugăciune nu produce ucenici, dacă nu produce maturitate spirituală, caractere sfinte și elegante, trebuie închis urgent. Sau dacă grupul de rugăciune, după rugăciune, nu produce strategii de evanghelizare care să fie puse în practică și grupul acela trebuie desfințat.
Diavolului tare îi place să înșele și să-i înșele, mai ales pe cei aleși. Dacă ne adunăm la rugăciune și ne rugăm e tare bine, dar dacă ne blocăm și ne oprim acolo și grupul nu are în vedere și facerea de noi ucenici, avem o problemă … majoră, care dacă nu e sesizată, e tare plăcută diavolului. Să ne silim să facem voia lui Dumnezeu, nu voia vrășmașului!

Atenție la statisitici. Priviți în urmă cu 30 de ani. Statistica e americană, dar tare mă tem că e și românească. Veți observa că la fiecare 40-60 de membri, doar un suflet e cîștigat pentru Hristos. Convertirile au descrescut dramatic. Iar acolo unde există creștere majoră e prin transfer de la alte biserici. Și ăla nu e evanghelism, ci prozelitism pocaiesc!
Pastorii și comitetele bisericilor trebuie să cadă pe genunchi înaintea lui Dumnezeu și să-I ceară să reaprindă în biserici pasiunea pentru evanghelizare, pentru salvarea sufletelor. Cînd în Biserică prioritatea evanghelizării moare, biserica aceea este și ea pe moarte.

De ce trebuie să fie ucenicizarea și evanghelizarea cea mai mare prioritate în Biserică?
Pentru că
1.Isus Hristos a poruncit-o
2.Pentru că Isus Hristos e Singura Cale în Mîntuire.
3.Pentru că numai Domnul Isus a murit pentru oameni, doar EL.
4.Pentru că bisericile care nu au ucenicizarea și evanghelizarea ca prioritate devin sterile, deci slabe.
5.Bisericile tind să se orienteze înspre interior cînd n-o fac spre exterior, riscînd să devină cluburi de fani ai lui Isus, invitînd bîrfe și scandaluri, din lipsă de activitate poruncită de Isus.

În ultima perioadă în ce și-a consumat biserica ta energia? Lupte pentru putere ecleziastică, concurență în coruri sau echipele de închinare? Ședințe interminabile? Întîlniri sterile în care nu se întîmplă nimic? Grupuri care se întîlnesc ca să se roage sau să discute discuții sterile, dar care la suprafață par foarte evlavioase?
Sau biserica Domnului de unde tu faci parte începe să înțeleagă care-i este scopul și motivul în lume? O biserică care nu misionează … demisionează. O biserică însă care misionează ….. intră în Scopul lui Hristos, intră în supranatural! Tu faci ucenici?
Isus a făcut ucenici, iar urmașii lui Isus la rîndul lor fac și ei ucenici! Dacă nu facem ucenici suntem … înșelați. Dacă facem ucenici, am înțeles Marele Scop și am intrat în EL!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s