Priorități cu Prioritate

Lucrurile dintîi
La început de an trebuie să învățăm, dar și să aplicăm Prioritățile Divine. Ele sunt Priorități cu …. Prioritate!
Prioritățile lui Dumnezeu trebuie să devină și ale noastre.
În cele dintîi zile ale anului trebuie să facem și noi cele mai importante lucruri.
Dumnezeu are și EL întîiurile Sale pentru fiecare dintre noi și dacă suntem deștepți ne vom orienta și călăuzi după prioritățile Sale, dacă suntem fraieri rămînem în mediocritate, adică ne vom călăuzi după valorile noastre meschine.

1.Ce să facem mai întîi.
„S-au dat mai întîi pe ei înșiși Domnului” 2Cor 8:5
Numai cei ce se dau pe ei înșiși mai întîi lui Dumnezeu pot deveni copii ai lui Dumnezeu și pot fi folosiți de Dumnezeu. Cînd credincioșii din Macedonia s-au dat pe ei insisi lui Dumnezeu, ei au devenit tare darnici. Unul din testele prin care mă pot verifica dacă m-am dat pe mine însumi lui Dumnezeu este că am devenit din zgîrcit … generos! Caută să te dai pe tine însuți întîi Domnului și categoric n-o să mai ai nici o preblemă cu zgîrcenia.

2.Caută mai întîi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea. Matei 6:33
Caută binele Împărăției, valorile ei și mîntuirea oamenilor. Rețeta fundamentală împotriva îngrijorări și păgînismului este concentrarea asupra Împărăției. Dacă facem scop din Împărăția lui Dumnezeu și Neprihănirea Lui, Dumnezeu a promis că și El va face scop din viața noastră. E doar Cîștig! Devino activ nu numai în Împărăție, ci și în Curăție. Caută mai întîi, nu urgențele, ci prioritățile cu Prioritate! Cînd Împărăția este Prioritatea ta, vei continua să faci și restul pașilor.

3.Ce să curățim mai întîi.
„Curăță întîi partea dinăuntru a paharului„ Matei 23:26.28
În general omul firesc pune accentul mai întîi pe exterior. La Dumnezeu e tocmai invers!
Dumnezeu se uită la inimă, nu la ce izbește ochiul. Curățirea pe care o aduce nașterea prin Duhul Sfînt, deci nașterea din nou, începe din inimă, de acolo de unde nu se vede.
Dacă numai exteriorul e curat și parfumat, dar interiorul e murdar și abject, am încurcat-o. Aici am greșit prea mulți, pentru că am pus accentul pe lucrurile secundare, nu pe cele principale.
Dacă în exterior ești moral, dar în inimă ești murdar cu mîndrie, ipocrizie, poftă etc, ești un simplu fariseu … urît mirositor în fața Domnului care are mare nevoie de o dezinfecție interioară, dar cu detergent divin, care albește tot ce atinge.

4.Ce să operăm mai întîi. Matei 7:5
„Scoate întîi bîrna din ochiul tău și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul altora”. Nu am dreptul să judec și să condamn decît după ce mai întîi m-am judecat aspru pe mine. Doar Dacă te-ai judecat mai întîi pe tine fără mila, ai voie să judeci pe altul cu toată mila posibilă.
În biserică, însă, doar liderii maturi au voie să judece în dragoste, cu scopul de a corecta, ridica și reabilita.

5.Ce să ne amintim mai întîi.
„Dacă îți aduci darul la altar și acolo îți aduci aminte că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă-ți darul acolo înaintea altarului și du-te întîi de împacă-te cu fratele tău”. Matei 5:24
fratele tău”. Matei 5:24
Închinarea fără iubire, fără iertare și împăcare e deșertăciune! Există relații și conflicte nerezolvate? Închinarea fără iertare și împăcare n-are nici o valoare. Degeaba schimbi bisericile dacă nu ți-ai schimbat atitudinea inimii. Degeaba pui distanță între tine și dușmanul tău dacă nu ți-ai rezolvat conflictele, dacă nu l-ai iertat. Iartă-l și dacă el nu îți cere iertare. Binecuvîntează-l și dacă nu merită!

Concluzie: Mai Întîi în viața ta fă Prioritate din prioritățile lui Dumnezeu! Doar atunci ai început anul cu Înțelepciune!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s