„Domnul a zis că vrea să locuiască în întunerec”.

O declarație Neașteptată, dar și Neobișnuită

Declarația aceasta celebră îi aparține lui Solomon.
„Solomon a spus: „Domnul a zis că vrea să locuiască în întunerec”. 1Împ 8:12

Recunosc că deseori unele declarații din Scripturi mă surprind, mă uimesc și mă răvășesc. Deut 29:29 este o altă celebră declarație a Scripturilor: „Lucrurile ascunse sunt ale lui Dumnezeu, iar lucrurile descoperite sunt ale oamenilor …..”. Oricît de mult ne-am strădui sau am dori, se pare că vor fi totuși unele lucruri pe care nu le vom putea înțelege sau explica.

Duhul Sfînt face niște declarații ale unor realități care ne uimesc, care ne iau prin surprindere, realmente ne năucesc … pozitiv. „Domnul a zis că vrea să locuiască în întunerec”. Și exact asta s-a petrecut la nașterea Mîntuitorului nostru. El care este Lumina (articulat) s-a coborît în lumea noastră și a spart Întunerecul, a risipit întunerecul. A risipit întunerecul deznădejdi, al îngrijorării, chiar al moralității, întunerecul morții și al iadului. De asta îi place lui Dumnezeu, nu doar să treacă prin întunerec, ci să locuiască în el, tocmai cu scopul de al risipi!

Cînd Isus s-a născut, El a venit să locuiască printre noi. El este cu noi! Isus a locuit printre noi plin de Har și Adevăr! El n-a venit să treacă pe la noi, ci a venit să locuiască în noi! Drama unora dintre noi este că Lumina doar a trecut pe la noi, dar nu a rămas.

Întrebare … tot Celebră: Isus a trecut pe la tine, sau locuiește în tine? Lumina doar a trecut prin tine și acum ești iar în întunerec? Sau Lumina locuiește în tine??

Toți avem dreptul să trăim în Lumina Sa, dacă ne dorim asta.
Veste Bună! Domnul nu este întunerec, ci EL este Lumina! Și tu ai dreptul la Lumina Sa! Dacă acum ești în întunerec poți, fie să rămîi acolo sau poți să ieși din întunerec și să trăiești în Lumină. Folosește-te de dreptul tău!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s