Educat sau Închinat?

Oamenii care au fost la Iesle

Luca 2:1-20
Cei ce cunosc Scriptura știu bine, că oamenii care au ajuns la iesle, nu au fost oricine. La Ieslea lui Hristos nu ajunge chiar oricine!
Privilegiul celor ce au trecut pe la ieslea din Betleem.
Oamenii care au trecut pe la iesle au primit Revelatie direct de la Dumnezeu.
Creștinismul e Religia revelației. Și păstorilor, dar și magilor li s-a dat Revelație. Revelație înseamnă întîlnire cu Dumnezeul cel Viu! El îți vorbește direct ție.

Care este rostul revelației în comparație cu rolul educației?
Creștinismul este o religie a Revelatiei și a transformării. Educația te informează și civilizează … puțin, dar doar Revelația transformă. Dacă Creștinismul pe care tu îl ai NU te transformă, înseamnă că nu te-ai întîlnit cu Domnul Isus, ci cu altcineva sau cu altceva, sau poate doar cu holograma Sa. Dacă creștinismul nu te transformă, înseamnă că nu ai creștinism real și mîntuitor, ci doar religia creștină. Creștinismul înseamnă că Isus Hristos locuiește în mine; că Duhul Sfînt mă conduce .

Doar cei ce au primit Revelația s-au dus la iesle. Ei au avut parte de Har Special. Fără Revelație divină în creștinism e foarte periculos; creștinismul, în acest caz, e doar un produs al omului, nu al Domnului, adică doar o viață morală, condusă după un set de legi si reguli.

Oamenii care au primit Revelația imediat se supun Cuvîntului.
Aici e marea diferență între cei ce au creștinism revelat și creștinism învățat. Primul e produsul Domnului, al doilea e produsul omului.
Oamenii care au fost la iesle s-au smerit. Doar cei ce au primit Harul Revelatiei se pot smeri. Doar oamenii dispusi să se smerească pot să se întâlnească cu Isus Hristos. Nu poți fi și creștin și arogant. Una o exclude pe cealaltă. În creștinism nu are ce căuta păcatul, răutatea, mîndria, dar nici prostia.

Nu mai poți fi arogant sau mîndru dacă I te Inchini lui Isus Hristos, cel Real și Viu.
Isus Hristos se naște într-o iesle și moare pe o cruce.
Nici ieslea și nici crucea nu îi aparțineau, nici chiar mormîntul în care a fost așezat nu era al Lui.
De ce oare s-a născut în iesle și omorât pe o cruce? Ca toți oamenii să aibă acces la EL, nu numai bogații și educații. Fără iesle și cruce nu putem fi Mîntuiți.

Oamenii care au fost la iesle s-au Închinat, L-au Slăvit pe Dumnezeu . V 20
Cînd te întîlnești cu Isus Hristos începi să Îl Slăvești pe Dumnezeu și după ce pleci de la iesle. Nu te mai poți abține din a-L slăvi.
Am auzit cu mulți ani în urmă povestea unui sclav negru care în biserică, la închinare, mereu spunea „Aleluia!” în timpul predicii. Stăpînul lui l-a luat deoparte și i-a zis: „Jim, dacă mai spui în timpul predicii Aleluia, nu mai primești supă de pui”. Tare îi plăcea supa de pui. Prima duminică Jim s-a abținut, a doua la fel, dar în a treia duminică pastorul a predicat foarte bine și Jim nu s-a mai putut abține și într-un moment de extaz, în timpul predicii a strigat: Supă nesupă, Aleluiaaaa! 🙂

Nu poți pleca de la Isus Hristos necăjit, de la Închinarea reală, care înseamnă întîlnire reală cu Isus cel Viu, nervos, bosumflat, certat, sau netransformat.
Păstorilor Li s-a confirmat Cuvîntul transmis de îngeri. v20. Ciobanii au fost isteți. Imediat s-au supus Cuvîntului și au plecat să cerceteze și să verifice mesajul primit din partea îngerilor.vv 15 și 20. Cînd crezi în Dumnezeu, dar și în Cuvîntul Său, imediat te duci la Isus și I te închini. Imediat te supui Cuvîntului Său.

Cînd păstorii au ascultat de mesajul Cerului, imediat Cuvîntul li s-a confirmat și credința li s-a consolidat.
Oamenii care au fost la iesle s-au Inchinat, deci au fost redirecționați. Mat 2:12. Magilor li s-a spus să plece spre țara lor pe un alt drum.
Dacă Isus și închinarea nu îți transformă viața, înseamnă că încă nu te-ai întîlnit cu EL prin revelație, ci doar prin educație.
Doar o viață transformată, frumoasă, e dovada sigură că te-ai întîlnit cu EL, că I te Închini LUI la modul autentic!
Amin!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s