Dumnezeul surogat versus Dumnezeul cel Adevărat

2Cronici 15:3
„Multă vreme Israel a fost fără Dumnezeuul Cel Adevărat”
Esența problemelor noastre de azi, în viață, în familie, în biserică și în națiune, este prinsă în versetul 3 din 2Cronici 15:3, probleme pe care le avea și vechiul Israel. Proorocul Ilie a sesizat aceeași subtilă deficiență la poporul lui Dumnezeu în 1Împărați 18:37, 39.

Primul lucru care le lipsea, era Dumnezeul cel adevărat și de aici au pornit toate necazurile lor.

Observați subtilitatea păcatului lor: evreii nu au devenit atei. Nici prezența lor în Templu nu s-a diminuat. Jertfele la Templu continuau să fie aduse. Totuși, în ciuda activității religioase, Israel a pierdut perspectiva corectă față de adevăratul Dumnezeu. Aproape totul s-a diluat în închinarea lor! Relația cu Dumnezeu s-a răcit și probabil a și murit!

Nici societatea noastră nu Îl mai vrea pe Adevăratul Dumnezeu. Cultura noastră vrea doar o idee despre Dumnezeu: puțină rugăciune, o slujbă diluată și multă, multă religie și ritual, de Crăciun, de Paște și la moaște! Dar ori de cîte ori ne gîndim la Dumnezeu fără să ne aliniem la Cuvîntul și Valorile Sale, demonstrăm că nu Dumnezeu e adevăratul Dumnezeu, ci demonstrăm cu totul altceva: că avem dumnezeu, dar un surogat, nu pe cel Adevărat.

O perspectivă și teologie care ne seduce să nu-I dăm lui Dumnezeu respectul cuvenit, e o teologie toxică, permisivă și deci periculoasă. Ideea că cred în Dumnezeu, dar de fapt EU îmi conduc viața cum am eu chef, prezintă un pericol subtil, draconic și perfid. Evreii doreau un dumnezeu, dar pe care să-L controleze. Doreau o împărăție fără Împărat. Fără să știe poate, aveau deja un dumnezeu de carton, de mușama, de conjunctură, de ornament. Ei aveau dumnenezeu, dar nu Îl aveau pe Adevăratul Dumnezeu!

Adevăratul Dumnezeu nu se ajustează după gusturile și mofturile noastre, ci noi ne ajustăm după gusturile Sale. Adevăratul Dumnezeu nu permite șchiopătare de ambele picioare la infinit.

Cînd nu Dumnezeul cel adevărat mă conduce, altarul, adică viața spirituală personală se deteriorează și ca urmare starea națiunii se deteriorează!

Cînd te întîlnești cu Adevăratul Dumnezeu
1. Primul lucru pe care l-a făcut împăratul Asa cînd s-a pocăit pe bune, este că a înnoit altarul Domnului care era deteriorat, era în paragină! Tot așa a făcut și Ilie cînd s-a apropiat de adevăratul Dumnezeu.
2. Asa a făcut legămînt radical să Îl caute pe Domnul, dar nu oricum, ci din toată inima și din tot sufletul. Problema unora dintre noi este că nu Îl căutăm pe Domnul ca Asa și din acel motiv nici nu Îl găsim, sau EL nu se lasă găsit de oricine și nici oricum.
3. Au jurat credință Domnului. Au făcut juruințe! S-au angajat la modul radical și s-au ținut de cuvînt.
4. L-au găsit pe Domnul pentru că L-au căutat de bună voie, cu bucurie și din toată inima. 1Cronici 15:12-15. 5.Domnul le-a dat odihnă! Abia cînd ne întoarcem din toată inima la Dumnezeul cel adevărat, găsim odihnă!

Lumea nu se mai teme de Dumnezeu pentru că Biserica nu se mai teme de Dumnezeul cel Adevărat! E vremea ca creștinii să înceapă din nou să se teamă de Dumnezeu, respectîndu-L și iubindu-L din toată inima!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s