Exercițiu de Credință

Avraam a fost un tip …. atipic, adică neobișnuit. Avraam este „patronul” sau părintele tuturor aventurierilor. Avraam n-a fost doar binecuvîntat cu un fiu, ci și cu un nume schimbat. El a devenit tatăl unei întregi națiuni care L-a dat pe Mîntuiitorul lumii, pe Însuși Isus Hristos.

Dar ca în situația oricărui om special, totul a început cu un mic pas al … credinței. Evrei 11:8.
Avraam este patriarhul care habar n-avea unde merge, dar la porunca lui Dumnezeu totuși a plecat. A avut totală încredere în Cuvîntul lui Dumnezeu! Nu-i de mirare că Duhul Sfînt îi face un mare compliment și îl numește „prietenul lui Dumnezeu”.

Cînd a parasit Ur-ul vecinii l-au întrebat: „Unde pleci Avrame?”, iar el candid și sincer răspunde: „nu știu”. La prima vedere pare o mare prostie, dar la a doua vedere, e cel mai deștept lucru pe care l-a facut vreodată: a ascultat „orbește” de Dumnezeu, chiar dacă nu înțelegea bine ce se petrece.

Avraam este sfîntul care a acceptat noul nume schimbat de Însuși Iehova. E ca și cînd cel vechi a expirat, s-a uzat și trebuia … schimbat. Operația pe care Domnul a aplicat-o numelui lui Avram a fost una minoră, aproape invizibilă și imperceptibilă, dar semnificația a fost una … majoră, radicală. Adevărul este acesta: Cînd asculți de Dumnezeu și umbli cum vrea El și pe unde vrea EL, ești schimbat, chiar dacă la început transformarea este aproape … invizibilă, la unii, dar ea va tot crește!

Pe cînd încă nu avea copii cu Sara, Dumnezeu îl numește din Avram: Avraam, cu doi de aa și înseamnă „tatăl multor neamuri”. Dumnezeu introduce o singură literă numelui său, dar o singură literă aduce o schimbare enormă. Dar Avraam nu avea nici un copil … încă! Un – a – în plus inserat de Dumnezeu numelui său și totul devine și amuzant, dar și miraculos.
Domnul adaugă numelui său o singură literă, dar îi schimbă tot ADN-eul. Ce majoră este acea modificare.

Exercițiu de credință
Avraam nu avea copii și Sara, soția lui de 90 de ani, servitorii și toți cei din casa lui au început să îl strige prin curte și pe stradă așa: „Tatăl multor neamuri”, „tatăl multor neamuri”, adică Avraam, Avraam. Ridicol, nu? Dar el și familia sa au hotărît să iasă din obișnuit, să ignore reacțiile cîrcotașilor, dar să asculte total de Dumnezeu. După vreo 25 de ani de „tatăl multor neamuri”, „tatăl multor neamuri” în sfîrșit, s-a născut Isaac. Tot cu doi de a !!!
Încrede-te în promisiunile lui Dumnezeu, aplică-le la viața ta și comportă-te ca atare și ți se va naște și ție „Isaacul” tău!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s