Îndrăzneală Spirituală

Biblia spune: „dar cel neprihănit îndrăznește ca un leu tînăr” (Proverbe 28:1).

Neprihănit este omul care crede ferm în Dumnezeu și rămîne în voia Lui! Omul neprihănit are putere supranaturală care operează în viața sa, o putere care produce îndrăzneală divină. Această realitate o întîlnim la lucru în viața profeților din Vechiul Testament. Gîndiți-vă la David, care deși un adolescent, l-a provocat, dar l-a și învins pe Goliat, care era profesionist, fără să se teamă.

Un lucru pe care acești eroi ai credinței îl știau și care îi făceau neînfricați în fața adversităților, era că aveau o viață curată înaintea lui Dumnezeu. Conștientizarea neprihănirii îți dă îndrăzneală, alungă rușinea și te face gata de a lua poziție fermă pentru Isus, în orice situație. Ești energizat pentru slujba împăcării. Acesta este secretul pentru evanghelizarrea eficientă: să știi cine ești și ce ai în Hristos; să conștientizezi faptul că Dumnezeu este cu tine și te susține.

Fiind copil al lui Dumnezeu, ești părtaș al naturii dumnezeești (2Petru 1:4), și pentru a beneficia de acest lucru din plin, trebuie să recunoști și să activezi abilitatea dinamică a Duhului Sfînt, care operează în tine.
Apostolul Petru a înțeles acel lucru și plin de îndrăzneală, i-a poruncit unui olog din naștere să se ridice și să umble. „… ce am îți dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă” (Fapte 3:6). În Fapte 4:3 se petrece același fenomen, dar în alt context: „Cînd au văzut ei îndrăzneala lui Petru și a lui Ioan, s-au mirat …… și au priceput că fuseseră cu Isus”.

Oamenii aceștia care au primit Duhul Sfînt, neprihăniții, au avut îndrăzneală în fața bolii, dar și în fața autorităților religioase. Aceeași îndrăzneală o ai și tu …. nu doar ar trebui s-o ai!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s