Ce așteaptă Dumnezeu de la tine?

Ioan 11:38

Biblia spune: „Fără credință este cu neputință să-I fim plăcuți Lui. Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că EL este și că răsplătește pe cel ce-L caută”. (Evrei 11:6).

Știi ce așteaptă Dumnezeu de la tine? Credință! Credință! El dorește să te încrezi în Cuvîntul Său, în caracterul Său și dovezile Sale de credincioșie. Este imposibil să-I fii plăcut dacă nu ai credință!

Dificultatea, cu care te confrunți chiar acum, poate să aibă de-a face cu locul în care te afli în umblarea ta cu Dumnezeu prin credință. Asta însă nu înseamnă că dacă acum treci printr-un necaz, nu ai credință. Dar deși poate nu lipsa credinței te-a dus în necaz, tăria credinței tale în EL, te va scoate la liman.

Poate că spui: „Dar nu ar trebui să fiu rațional?”. Ba da, fii, dar nu atît de rațional încît să nu mai lași loc pentru supranatural. Poate spui: „Dacă nu înțeleg, nu cred”. Atunci, în esență, ești propriul tău …. dumnezeu! Nu crezi cu adevărat în Dumnezeu, tu crezi în … tine. În acest fel ai căzut în narcisism, adică, ai ajuns să te închini la propriul tău chip și intelect . Ce faci cînd viața te pune în fața unor probleme pe care nu le poți rezolva?

Înainte ca Isus să-l învieze pe Lazăr, El le-a rugat pe Maria și Marta să-L ducă la mormînt: locul unde ele au încetat să mai creadă; locul unde și-au pierdut credința; locul unde le-a murit nu numai fratele, ci și credința lor; locul unde nu și-au îngropat doar fratele, ci și credința; punctul în care s-au dat bătute din cauza limitării omenești. De ce? Pentru că numai în acel punct poți descoperi că Dumnezeu „poate face nespus mai mult decît cerem sau gîndim noi”. (Efeseni 3:20).

Fii deștept: repară-ți credința. Devino înțelept: fă-te plăcut lui Dumnezeu, dacă vrei de la El răsplată. Se poate!
Vrei să vezi slava Sa? Se poate!

„Isus i-a zis: Nu ți-am spus că dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu? (Ioan 11:40). Deci se poate, dar numai prin credință!!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s