„Măsline zdrobite” – Ghetsimani

Cuvîntul Ghetsimani înseamnă „măsline zdrobite”. Din măsline zdrobite iasă uleiul care vindecă, iluminează și hrănește. Cu toții avem Ghetsimani-ul nostru. Pentru a-l înțelege și accepta pe al tău privește la noaptea pe care a petrecut-o Hristos înainte de a merge la Cruce: „Isus a venit cu ei într-un loc îngrădit numit Ghetsimani și a zis ucenicilor: „…. Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte; rămîneți aici și vegheați împreună cu Mine. Apoi a mers puțin mai înainte, a căzut cu fața la pămînt și s-a rugat zicînd: Tată, dacă este cu putință, depărtează de la mine paharul acesta. Totuși, nu cum voiesc Eu, ci cum voiești Tu”. (Matei 26: 36-39).

Să observăm:

1. Ghetsimani este locul unde rugăciunile tale nu primesc răspunsul pe care ți l-ai dori.

E locul unde ți se pare că nu există Dumnezeu, deși știi foarte bine că El este pe tron. Dar Dumnezeu înțelege ce simți și are un plan mai bun în vedere pentru tine.

2. Ghetsimani este locul unde cei mai apropiați ai tăi nu te pot ajuta.
Asemenea ucenicilor lui Isus, ei te vor ajuta puțin în rugăciune, se vor ruga cu tine o vreme, dar apoi vor renunța pentru că au oboist. În acel moment te rogi singur, dar nu renunța la rugăciune nici atunci cînd ești dezamăgit, nici atunci cînd nu înțelegi ce se petrece. Mergi înainte singur! Dar de fapt nu ești singur! Un înger a venit să Îl întărească pe Isus … Cînd alegi voia lui Dumnezeu, tot Cerul te susține! Cînd alegi voia lui Dumnezeu, vei fi întărit!

3. Ghetsimani este locul în care simți întreaga povară a voii lui Dumnezeu.
Profeții din vechime au vorbit despre „povara Cuvîntului Domnului”. Luca ne spune că în Ghetsimani Isus a fost într-un chin ca de moarte și că sudoarea I s-a transformat în picături mari de sînge care cădeau pe pămînt. (Luca 22:44). Voia lui Dumnezeu nu întotdeauna este ușoară, dar întodeauna este … sănătoasă! Voia lui Dumnezeu este drumul spre … salvare, împăcare și binecuvîntare!

4. Ghetsimani este locul victoriei.
E locul puterii. Omul care rămîne în voia lui Dumnezeu, e cel mai puternic. Isus a biruit tocmai pentru că a ales voia Tatălui Său chiar și atunci cînd a fost greu, chiar și atunci cînd nu i-a plăcut. În Ghetsimani, cînd a ales voia lui Dumnezeu, a fost preludiul Învierii Sale. A fost avanpremiera Victoriei Sale majore. Nu fugi de Ghetsimani, nu disprețui Ghetsimani-ul tău și nu te descuraja cînd ajungi în el.
Aaaa și să nu uit să vă mai spun și asta: Ghetsimani, e de scurtă durată! Deci e Nădejde!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s