Pune-ți credința la lucru – 2

Luca scrie: Isus ….. a trecut prin Samaria …. L-au întîmpinat zece leproși … Ei și-au ridicat glasul și au strigat: Isuse, Învățătorule, ai milă de noi”. (Luca 17: 7-14). Cînd i-a văzut Isus le-a zis: „Duceți-vă și arătați-vă preoților!” Și pe cînd se duceau au fost curățiți.

În vremea lui Isus leproșii erau paria societății, așa că trăiau laolaltă în colonii. Dar problema este că nu te poți însănătoșii stînd în compania unor oameni care sunt la fel de bolnavi ca tine. Dea ceea trebuie să aduci problema ta înaintea lui Isus.

Să remarcăm următoarele cuvinte: „a trecut prin”. Domnul Isus nu s-a dus la colonia de leproși, El trecea pe lîngă ea. Ce faci cînd îți pierzi viața, familia, bucuria, banii, etc, iar Isus pare că se uită în altă parte, pare că trece pe lîngă tine, dar la distanță de tine?

Poți deveni frustrat cînd ți se pare că EL îi binecuvântează pe toți în afară de tine și te întrebi: „Cînd vine și rîndul meu? Te-am slujit cu credincioșie și totuși mi se pare că toți sunt obiectul atenției Tale, în afară de mine”. E timpul să strigi: „Isuse ai milă de mine”. Lasă la o parte eticheta religioasă și prestigiul social. Oamenii disperați se roagă rugăciuni disperate, iar Dumnezeu le răspunde! Nu renunța să strigi … disperat!

Să mai remarcăm că atunci cînd Domnul Isus a trecut pe acolo, acești leproși nu au strigat: „Necurați” așa cum cerea legea. Nu, ei au încălcat protocolul. Cînd te afli într-o situație dificilă, uneori trebuie să ieși din tipare pentru a trece de criză. Dacă dorești un răspuns de la Isus, pune-ți credința la lucru supunîndu-te LUI, chiar și atunci cînd ți se pare că nu se întîmplă nimic!! Leproșii nu au fost curațiți instant, ci Biblia spune: „pe cînd se duceau, au fost curățiți”, adică au fost vindecați după ce s-au supus. Să nu uiți, că vindecarea de la Domnul vine uneori doar concomitent cu ascultarea noastră de EL.

Isus nu lucrează în tipare! El nu vindecă după așteptările noastre, dar El vindecă! El vindecă după mila Sa, dar și după ascultarea noastră.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s