Atenție la cele două tipuri de credință

Zidește-ți Credința:
„Dar voi preaiubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră prea sfîntă ….”. Iuda 20

Iuda așează responsabilitatea zidirii spirituale și întăririi în credință, pe tine și pe mine! De tine depinde dacă te edifici sau nu!

Există două feluri de credință: credința mecanică și credința intențională.
De fiecare dată cînd te așezi pe un scaun sau cînd te urci pe bicicletă, de fiecare data cînd iei o înghițitură de mîncare, exersezi credința mecanică sau instinctivă. Credința instinctivă sau mecanică, este produsul omului! Credința intențională însă, e produsul Domnului!!!

Cînd însă te confrunți cu Dumnezeu și Cuvîntul Său, sau cu necunoscutul, cu ceea ce nu a mai încercat și nu a mai făcut nimeni, ai nevoie de credință intențională. Credința intențională este credința care o primim de la Dumnezeu în dar. Credința intențională crede că Dumnezeu va face nespus mai mult decît cerem sau gîndim noi, Efeseni 3:20. Credința intențională se bazează pe Cuvînt și ÎL ia pe Dumnezeu pe Cuvînt!

Dar, la fel cum apa se năpustește asupra malului unui rîu și îl erodează, tot așa există și o erodare a credinței, care vine pur și simplu din faptul că trăim în lume, zi de zi.

Deci, dacă nu faci nimic ca să îți asiguri și să îţi întărești credința, ea începe să se deterioreze. Hristos le-a spus celor din biserica din Efes să-și aducă aminte de înălțimea de la care au căzut, Apocalipsa 2:5. Ce lucru ciudat: Dacă ai cădea de la o înălțime semnificativă, nu crezi că ai ține minte evenimetul? Categoric că da. Dar, dacă acea cădere a fost treptată? Înseamnă că nici nu ai băgat-o în seamă. Deci atenție majoră! Vrășmașul urmărește să cazi și nici să nu știi! El urmărește ca credința ta să se erodeze, să „cadă” și tu să nu ai habar de asta! Acesta este unul dintre motivele pentru care Pavel ne cere să ne cercetăm, să ne verificăm periodic, (dar des) dacă mai suntem în credință; dacă credința noastră mai este sănătoasă sau nu; dacă mai este pe aceeași lungime de undă cu Cuvîntul; dacă mai este aprinsă, vie și sfîntă!

Așa că întreabă-te: „cei ce mă cunosc cel mai bine, liderii din biserică, familia mea, ce văd la mine?” Credința e ca un mușchi din trupul tău, care dacă nu e folosit se atrofiază. Dacă nu îți exersezi și actualizezi credința constant, se va atrofia și va deveni lipsită de putere. Deci, Cuvîntul pentru tine astăzi este: veghează și întărește ce rămîne și care e pe moarte. Apoc 3:2
Doamne: mărește-ne credința! Amin!

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s