Soluție de mare risc !!!

Nu te lăsa condus de simțuri, e prea riscant. Lasă-te condus numai de Cuvînt. Merită!
Romani 4:20

Vă mai aduceți aminte de istoria din Geneza 27 unde Isaac la bătrînețe, i-a binecuvîntat pe cei doi fii ai săi?
Isaac era orb și slăbit. Iacov, fiul cel mic, un șmecher și jumătate, a dorit partea de moștenire a fratelui său cel mare, Esau, care era de 2 x mai mare ca a lui.

Mama Rebeca l-a ajutat pe Iacov să fure dreptul de întîi născut de la Esau. Iată în ce a constat conspirația lor:
Esau era păros, iar Iacov avea piele fină. Așa că Rebeca a înfășurat brațul și gîtul lui Iacov cu păr de capră și i-a dat să se îmbrace cu hainele lui Esau. Cînd Iacov s-a dus la tatăl său cel bătrîn și orb dîndu-se drept Esau, tatăl său i-a spus să se apropie ca să-l poată atinge. Tatăl mirat și puțin confuz i-a dat în final lui Iacov binecuvîntarea de întîi născut. Cei doi i-au dat și mîncarea de „vînat” pe care și-o dorea Isaac cel mai mult și astfel conspirația lor s-a închaiat cu .. brio!

Iacov a greșit amarnic pentru că a decis să se încreadă în ce a simțit, nu în ce a auzit. S-a luat după ce a mirosit, după ce a pipăit și după ce a gustat. În consecință, el a dat dreptul de întîi născut lui Iacov, în loc să îl dea lui Esau.
Concluzie: Isaac a fost înșelat de ce a simțit.
Nu te încrede în sentimente, simțuri sau rațiune simplă. Sentimentele, simțurile și rațiunile umane, rar sunt de accord cu voia lui Dumnezeu sau aproape … niciodată.

Poate gîndesti: Sentimentele mi-au fost rănite, rațiunea mea a fost rănită, etc. Treci peste asta, învață să ierți și nu te lua după ce simți, ci după ce crezi. Nu te lua după ce simți, ci după ce e scris în Cuvînt.
Dacă te iei după ce simți, cînd vine peste tine pofta de o furăciune, de o băutură, de o aventură ….. o încurci masiv.

Dacă lași ca simțurile să îți conducă viața ele te vor nenoroci.
Simțurile sunt ca niște copii răsfățați: cu cît le tolerezi mai mult, cu atît te vor controla mai mult.
Nu trebuie să îți suprimi simțurile, dar nici nu te lăsa condus de ele.

Prin contrast, Avraam tatăl lui Isaac, a trait prin credință, nu prin simțire, adică prin ceea ce a auzit din gura lui Dumnezeu și din acel motiv a ajuns prietenul lui Dumnezeu.
Să învățăm cu toții de la sfîntul Avraam că doar trăirea prin credință e apreciată de Dumnezeu și răsplătită: „Și fiindcă n-a fost slab în credință, el nu s-a uitat la trupul său care era îmbătrînit, avea aproape o sută de ani….. El nu s-a îndoit de făgăduința lui Dumnezeu, prin necredință, ci întărit prin credința lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredințat că El ce făgăduiește poate să și împlinească…” Romani 4:19-20

Avraam nu s-a luat după ce a simțit, ci după ce a crezut! Fă și tu așa! Vei ajunge și tu prieten, cu Prietenul lui Avraam, cu Marele EL!!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s