Șchiopătarea și țepușul

„i s-a scrîntit încheietura coapsei lui Iacov”
Geneza 32:25

Dumnezeu îi folosește și pe oameni de factura și calitatea lui Iacov care, spiritual vorbind, șchiopătează.
După mulți ani în care s-a luptat cu problemele legate de înșelăciune, șmecherie și minciună, plus încăpățănare, Iacov a fost schimbat radical prin puterea lui Dumnezeu. I-a trebuit lui Iacov aproape o viața întreagă ca să ajungă la maturitate, la transformare.

Partea bună în situația dată este că oamenii lui Dumnezeu care au avut o experiență de tipul lui Iacov pot fi acceptați mult mai ușor și pot ajuta pe mai mulți semeni de-ai lor, care se confruntă cu aceleași probleme și la care nu ar fi putut avea acces dacă nu ar fi avut și ei ”stigmatul” lui Iacov.

În Cuvîntul lui Dumnezeu mai găsim o situație în care El îi folosește pe cei care trăiesc numai pentru El, dar care au un țepuș, asemenea lui Pavel, care a spus: „mi-a fost pus un țepuș în carne care să mă pălmuiască” 2Corinteni 12:7.

Cînd Pavel, care s-a rugat pentru vindecarea altora, L-a rugat pe Dumnezeu, să îi scoată și lui țepușul, Domnul i-a spus: „Harul Meu îți este îndeajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvîrșită”. Sunt convins că ăsta era ultimul lucru pe care Pavel a dorit să îl audă.

Din această situație trebuie, însă, să înțelegem ceva foarte important: Lui Dumnezeu îi face mare plăcere să folosească oameni care șchiopătează sau care sunt blocați în situații spinoase din care parcă nu mai au scăpare. De ce? Deoarece oamenii aceia, care sunt binecuvîntați și folosiți de EL, nu mai sunt aroganți, mîndri și penibili; ei nu așteaptă laudele oamenilor și sunt conștienți că tot ce fac este prin vrednicia lui Isus Hristos!

Dumnezeu poate folosi, în multe cazuri, cu mai multă eficiență și plăcere, pe cei ce sunt „șchiopi” și cu un țepuș în carne, decît pe cei ce nu au căzut niciodată (ni se pare nouă așa) și se consideră superiori.

Risipitorul, fiul cel mic, pocăit și reîntors acasă, parcă a produs mult mai multă bucurie tatălui, decît fiul cel mare care, deși n-a plecat de acasă, fiind poate moral și sigur harnic, era invidios, plin de răutate, sec, lipsit de bucurie și mulțumire.

Șchiopătezi cumva? Ai un stigmat care deranjează și te deranjează? Sau ai un țepuș inexplicabil în trup? Încrede-te în Dumnezeu, închină-te doar Lui și cînd e greu, capul sus, mergi înainte prin Harul Său uimitor și slujește-L.
Fii cu Nădejde că orice situație El o știe și este în control.

Însă, așa cum Domnul te-a încurajat pe tine, de acum, trebuie și tu să îi încurajezi pe alții care trec prin încercări și nu le înțeleg.

Dacă a existat speranță pentru Iacov, atunci există și pentru tine. Dumnezeu NU s-a schimbat! Așa cum Domnul l-a reparat pe Iacov, dar și pe ……. mine, la fel EL vrea să te repare și pentru tine. Și să te și folosească!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s