Cannes – Festivalul Rușinii

Articolul de mai jos, este PROTESTUL meu față de tragedia care s-a întîmplat la festivalul de la Cannes!

Ediția Nr. 66 a Festivalului de film de la Cannes, Franța, ne arată noile simpatii ale omului neopăgîn, a unei generații secularizate, cu valori fără valoare!
Premiul întîi este cel ce a infectat totul și a scos la lumină aplecările celor din zona aceea și nu numai! Decernarea premiului întîi unui film erotic între două tinere lesbiene, trădează noile tendițe grotești, în materie de morală și gust.

Iată ce spune ziarul Adevărul:

CONTROVERSE Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care s-a încheiat duminică, a fost dominată de pelicule cu teme puternic sexuale, printre care şi filmul câştigător, „Viaţa Adelei“

Filmul „La Vie d’Adèle“/Viaţa Adelei, regizat de tunisianul Abdellatif Kechiche, a obţinut duminică seară marele premiul Palme d’Or la Cannes. Pelicula ne prezintă povestea amoroasă dintre două tinere, pe care regizorul o consideră un tribut adus tineretului francez şi revoluţiei tunisiene în privinţa cuplurilor gay, precum şi o susţinere a legii franceze prin care sunt permise căsătoriile homosexuale. Presa internaţională deja speculează că filmul care a şocat audienţa la Cannes va stârni numeroase controverse.

Într-un articol publicat pe blogurile „Adevărul“, criticul de film Irina-Margareta Nistor susţine că desemnarea acestei producţii drept câştigătoare a fost o alegere îndrăzneaţă. „Într-o atmosferă de pro şi contra recentei legi a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, şi a unei manifestaţii de amploare tradiţionalistă, la Paris, Cannes-ul dovedeşte, prin alegerea sa, un gest de mare curaj“, punctează criticul de film”.

Nu sunt critic de film, deși vizionez unele filme. Dar ce m-a uimit foarte negativ anul acesta este că filmul cel mai premiat la Cannes este: Viața Adelei. Filmul acesta, ca și multe altele de acest gen, este o palmă puternică dată normalității, moralității, firescului și bunului simț. Regizorul tunisian a reușit prin filmul său să scoată la iveală mocirla și drojdia ființei umane. A reușit să scoată la lumină întunericul și perversitatea de care este capabilă ființa umană.

Ceea ce Apostolul Pavel, inspirat de Duhul lui Dumnezeu, scria acum două mii de ani, este foarte actual; el surprinde foarte bine spiritul vremii noastre neopăgîne în următorul verset: „… Și măcar că știu hotărîrea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac” (Romani 1:32), ADICĂ ÎI PREMIAZĂ.
Sunt realmente îngrijora,t dar și oripilat de îndrăzneața degradare publică, a ființei umane care își continuă coborîrea vertiginos.

Propun formarea unor localități, precum Sodoma și Gomora, care să îi adune și găzduiască pe toți nefireștii neopăgănismului și acolo să trăiască. Sa vedem cum se vor mai înmulții! Dar dacă nu se pocăiesc urgent, nu vor scăpa de judecata lui Dumnezeu!

Cum putem noi, creștinii, lupta împotriva acestei degenerări a ființei umane? Mijlocind înaintea lui Dumnezeu pentru stîrpirea acestui rău. Dacă ar fi mai mulți mijlocitori și iubitori de Dumnezeu, El ar cruța cetatea! Mai putem lupta și invadînd cu mesaje de protest față de o asemenea alegere Festivalul de la Cannes, în speță, juriul, precum și pe producătorii filmului. Aș fi curios dacă domnul Cristi Mungiu, care a făcut parte din acest juriu, și-a dat votul pentru o astfel de peliculă. Presupun că venind dintr-o țară care se numește creștină, domnul Mungiu promovează valorile creștine care sunt în totală contradicție cu cele ale filmului premiat. Nu putem sta cu mîinile în sîn cînd vedem degradarea umană de lîngă noi!

Dragă Europa: Dumnezeu să nu ne țină în seamă păcatul acesta!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s