Răsfățații Domnului

Ai vrea să fii răsfățat? Ai vrea să fii răsfățat de părinți, prieteni, soț, soție, șefi, profesori, elevi etc? Nu mă îndoiesc! Dar ai vrea să fii răsfățat de Însuși …… Dumnezeu? Știați că și Dumnezeu are răsfățații Săi, are favoriții Săi?
Păi cine n-ar vrea să fie răsfățat? Cine n-ar vrea să aibă tot ce îi dorește inima? Numai dacă suntem ”îngrămădiți” nu ne dorim așa ceva! Există un verset în Biblie care-i și revoltător, dar și încîntător, care este însă adevărat. Mi-a atras atenția!
”Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima”. (Psalmul 37:4). Șocant!

În lumea iudaică inima înseamnă: intelect, conștiință, minte, omul dinlăuntru, cele mai adînci gînduri, centrul ființei umane. În gîndirea românească, inimă, înseamnă și inima fizică, dar și cel mai intim loc al omului interior. Poate că cea mai nobilă menționare a inimii apare în Deuteronom 6:5, cînd Domnul poruncește lui Israel să Îl iubească din toată inima. Isus a pus un mare accent pe Cuvintele Acelea cînd a afirmat că cea mai mare și importantă poruncă este să-L iubim pe Dumnezeu din toată ….. inima (Marcu 12:29-30).

De fapt, am înțeles un lucru uimitor: Cel mai mare păcat este legat de cea mai mare poruncă. Dacă cea mai mare poruncă este să-L iubești pe Dumnezeu din toată inima, cel mai mare păcat este să nu-L iubești pe Dumnezeu din toată inima. Înțelegi implicația? Problema gravă a unora dintre noi, nu-i că nu-L iubim pe Dumnezeu; noi Îl iubim pe Dumnezeu, nenorocirea însă este că nu-L iubim din toată inima. Fericirea începe de la această percepție spirituală …. Fină: să-L iubim pe Domnul din toată inima!

Însă și Ieremia 17:9 face o declarație revoltătoare, dar și uimitoare, aceea că inima poate fi cel mai înșelător lucru din lume, dar că Domnul este singurul care cunoaște chiar și inima noastră, adică, conținutul ei. El este singurul care cercetează inima. E o chestiune de laborator, de studiu, de analiză! Deci nu scapă chiar …. nimic. Mare atenție la inimă! ”Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea; cine poate să o cunoască? Eu Domnul, cercetez inima și rărunchii ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor sale”.

Vă asigur însă că atunci cînd Domnul este plăcerea supremă a vieții noastre, inima va fi una aleasă, elegantă, nobilă, sfîntă și plină de har. O inimă care îi aparține Domnului în totalitate primește tot ce vrea ea. Isus de fapt a spus în Ioan 15 că atunci cînd rămînem în Cuvîntul Său putem cere orice și vom primi. Șocant, nu? Dar acesta este adevărul spus de însuși Isus Hristos! Pe cine să credem? Să credem experiența sau rațiunea noastră, sau să Îl credem pe Domnul? Alegerea ne aparține!

Vrei să fii răsfățat …. de Însuși Dumnezeu? Se poate! Fă-L pe Dumnezeu plăcerea ta de căpătîi! Fă-L pe Dumnezeu desfătarea ta! Vei vedea diferența! Te va răsfăța! Dar asta numai dacă îți place … răsfățul! Mie îmi … place! 🙂 Vorbesc serios!

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s