Fericirea și …. Nevasta

”Cine găsește o nevastă bună găsește fericirea; ea este un har pe care-l capătă de la Domnul” (Proverbe 18:22).

Știați că fericirea ține chiar și de ….. nevastă? Ehe soților!! Biblia spune așa: ”Cine găsește….”. ”Povestea” căsătoriei nu-i deloc simplă. O soție bună trebuie căutată, nu singur …. cu Domnul, cu credință, cu post cu rugăciune și cu …. Răbdare, nu cu grabă. Dar pentru unii asta e deja prea tîrziu, dar nu vă descurajați nici chiar acum, există soluții!!! Acolo unde amîndoi doresc soluții, ele se găsesc …. la Dumnezeu, pentru că El a creat căsătoria! Deci pentru că El a făcut-o, tot El știe cum s-o conducă, cultive și s-o repare!

Greu nu-i să te căsătorești, mai greu este să rămîi căsătorit. E ușor să te căsătorești, dar nu-i deloc simplu să rămîi căsătorit și …. fericit. Oricine se poate căsători, dar nu oricine poate rămîne căsătorit. Oricine se poate căsătorii, dar dacă nu ai o căsătorie fericită ai încurcat-o ….. pentru mulți ani și uneori pentru toată viața!

De ce pune Biblia atît de mare accent pe soție, parcă chiar mai mult decît pune pe soț? Să aibă oare soția un rol mai mare în căsătorie decît soțul? Se pare că da! Soțiilor …. în mare parte de voi depinde fericirea soților vostri.

Doar o nevastă bună este un har de la Domnul, una rea și acră nu cred că este dar de la Domnul … ci joardă! Oare să înțeleg din acest verset că o soție poate fi nu numai de la Domnul, ci și din ….. altă parte sau de la …… altcineva??
”Moartea și viața sunt în puterea limbii….”. ”Cine găsește o nevastă bună găsește fericirea….este un har e care-l capătă de la Domnul” (Prov. 18:21). Nu este deloc accidental că înainte de versetul 22 este versetul 21.

Există între cele două versete o legătură teribil de importantă. Chiar am și zîmbit cînd am realizat conexiunea făcută de Duhul Sfînt între cele două și faptul că sunt așezate unul lîngă altul. Limba este folosită cînd băiatul o cere pe fată în căsătorie! Și așa e normal, dar vă rog să observați că puterea vieții și a morții este în cererea aceea, adică în puterea limbii. Unii ați fi vrut să vă fi mușcat limba pînă la sînge înainte de-a fi făcut acea ”fatală” …. cerere! Alții sunteți fericiți că ați făcut acea cerere!

Nu te grăbi …. decît doar după ….. ce ești convins că ai găsit o soție bună care e un Har de la Domnul. Și dacă ești încredințat că ea este soția ta, cu „harul” de la Domnul trebuie să te porți cu toată atenția și dragostea. Har înseamnă favor de la Domnul! Har înseamnă să primești ce nu meriți. Harul trebuie mult prețuit, că dacă nu, poate să îți fie chiar și luat.

Soția poate să fericească sau poate să nefericească. Deci mare, mare grijă! O soție înțeleaptă își zidește casa și îl face pe soț fericit, una nebună, își distruge casa și căsnicia. Nu spun eu asta, ci …. Scriptura! Dragă doamnă, tu ce ești: Har sau ….. par?

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s